Φοιτητές κλείνουν τις λακούβες στους δρόμους με ύγρα [w/video]

Σχετικά άρθρα

Οι λακκούβες στους δρόμους υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στο μέλλον, αλλά μερικοί φοιτητές του πανεπιστήμιου Case Western Reserve University του Κλίβελαντ ανακάλυψαν έναν υλικό όπου καλύπτει τις λακκούβες, κερδίζοντας μάλιστα και ήδη ένα βραβείο.

Το υλικό που χρησιμοποιούν οι φοιτητές είναι μια σακούλα κέβλαρ γεμάτη με “oobleck,” ένα μη τοξικό μη νευτωνικό υγρό το οποίο συμπεριφέρεται σαν συμπαγές, όταν εφαρμοστεί πάνω του απότομα δύναμη, όπως όταν περνά μια ρόδα ενός αυτοκινήτου. Στις άλλες περιπτώσεις η σακούλα συμπεριφέρεται ότι περιμένει κάποιος να συμπεριφερθεί μια σακούλα γεμάτη με υγρό.

Η λύση των φοιτητών έχει δοκιμαστεί σε αρκετούς δρόμους τον χειμώνα με επιτυχία με μοναδικό μειονέκτημα να είναι το κόστος, σε σχέση με το να γεμίσει η λακκούβα ξανά με άσφαλτο. Βέβαια έχει αρκετά θετικά όπως την πιο γρήγορη τοποθέτηση, την φορητότητα και την μεγαλύτερη αντοχή, πράγμα που μακροπρόθεσμα, θα εξοικονομήσει το κόστος.

[Πηγή: Case Western Reserve University, Science NOW]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...