Μετά την Κίνα, φαίνεται ότι προβλήματα στα DSG κιβώτια των αυτοκινήτων της εμφανίστηκαν και στην Ευρώπη. Στη Κίνα, η Volkswagen αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους Κινέζους καταναλωτές για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί από αυτούς, αυξάνοντας την εγγύηση που παρέχει στο κιβώτιο στα 10 χρόνια ή 160.000 χλμ, ενώ προχώρησε σε ανάκληση 500.000 αυτοκινήτων.

Τα πρώτα παράπονα εμφανίστηκαν στη Γαλλία όπου αρκετοί ιδιοκτήτες Polo, Golf και Scirocco, παραπονιούνται για παράξενους θορύβους που προέρχονται από το κιβώτιο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο 7-τάχυτο DSG με τον θόρυβο να ακούγεται κατά της αλλαγή από 4η σε 3η ταχύτητα και από 2α σε 1η. Ο ήχος είναι μεταλλικός και επαναλαμβανόμενος και εμφανίζεται και σε καινούργια αυτοκίνητα. Παρόμοια προβλήματα έχουνε αναφερθεί σε αυτοκίνητα της Seat και της Skoda που φορούν το ίδιο DSG κιβώτιο 7 σχέσεων.

Μένει να δούμε πως θα χειριστεί το θέμα αυτό η Volkswagen στη Γαλλία. Η ανάκληση στη Κίνα αφορούσε μόνο στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού πρόγραμμα του κιβωτίου, αλλά όπως φάνηκε δεν έλυσε το πρόβλημα. Θα ανακοινώσει επίσημη ανάκληση ή θα χαρακτηρίσει και αυτά ως “μεμονομένα” περιστατικά;