Σε μία εποχή που έχουμε φτάσει στο σημείο να διαχειριζόμαστε τη μισή και παραπάνω ζωή μας μέσω κινητού, μου κάνει εντύπωση που κάτι παρόμοιο δεν εμφανίστηκε νωρίτερα! Ο λόγος για την «νέα» πρόταση της KW στο χώρο των high-end αναρτήσεων, την KW DCC, ένα σετ πλήρως ρυθμιζόμενων coilover αναρτήσεων στις οποίες όμως ο τρόπος ρύθμισης άλλαξε και από χειροκίνητος (με τον γνωστό σε πολλούς περιστροφικό διακόπτη) έγινε ηλεκτρονικός. Είναι plug & play και το καλύτερο είναι ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τις εργοστασιακές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις χωρίς ενοχλητικά προειδοποιητικά λαμπάκια στο ταμπλό. Το ενδιαφέρον όμως δεν σταματάει εδώ! Η πραγματική καινοτομία που εισάγει η KW είναι η ρύθμιση της DCC μέσω κινητού! Αν είστε κάτοχος iPhone, με μία εφαρμογή έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε τη σκληρότητα των αμορτισέρ σας μέσα από το κινητό σας με το πάτημα ενός κουμπιού! Και όχι μόνο!

Με έναν πρόσθετο δέκτη Wi-Fi  για τον εγκέφαλο του DCC, αν είστε κάτοχος iPhone, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίζετε τη σκληρότητα των αμορτισέρ σας με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από την ειδική εφαρμογή της KW. Όπως θα δείτε και στα screenshots που ακολουθούν, η εφαρμογή χωρίζεται σε επιμέρους κομμάτια/καρτέλες. Στην καρτέλα Basic, ρυθμίζετε τις αναρτήσεις σε τρία προκαθορισμένα settings: Comfort για μέγιστη άνεση, Sport για λίγο πιο σκληρές αναρτήσεις και Sport+ για μέγιστη σκληρότητα. Αυτό όμως μπορείτε να το κάνετε και μέσα από τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Εκεί που διαφέρει το DCC με την εφαρμογή είναι στις άλλες καρτέλες. Στην Advanced εκτός του ότι ρυθμίζετε εσείς το πόσο σκληρά είναι τα αμορτισέρ (με ποσοστά επί τοις εκατό) στον εμπρός και τον πίσω άξονα ξεχωριστά, έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε και το offset των αξόνων μέχρι και 30%! Και όλα αυτά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην Personal καρτέλα αφού η εφαρμογή είναι σε θέση να αποθηκεύσει μέχρι και πέντε ξεχωριστές ρυθμίσεις τις οποίες με ελάχιστη προσπάθεια επαναφέρετε και περνάτε στα αμορτισέρ όποτε εσείς επιθυμείτε.

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε τις KW DCC, θα λέγαμε ότι είναι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις φτιαγμένες όπως πρέπει! Χωρίς μαγνήτες, χωρίς λαμπάκια να ανάβουν στον πίνακα οργάνων, χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσετε την κονσόλα για να τοποθετήσετε το πάνελ ελέγχου! Όλα γίνονται σωστά και συνεργάζονται αρμονικά με τα υπόλοιπα υπό-συστήματα του αυτοκινήτου. Αν μάλιστα συνδυάσετε την DCC με το HLS, θα είστε σε θέση να ρυθμίζετε και το ύψος του αυτοκινήτου κατά βούληση! Τα αρνητικά των νέων αυτών αναρτήσεων είναι ότι αφενός δεν διατίθενται ακόμα για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και ότι το κόστος είναι σημαντικό. Για το πρώτο, έχουμε τις διαβεβαιώσεις της KW ότι σύντομα θα λανσαριστεί στην αγορά η DCC με universal εγκέφαλο που θα καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά ενώ για το δεύτερο, δυστυχώς δεν υπάρχει λύση. Η DCC θα σας κοστίσει πάνω από 3.000€ με τον Wi-Fi δέκτη και ακόμα παραπάνω με το HLS αλλά όταν κάποιος θέλει να αγοράσει ποιότητα, κακά τα ψέματα πρέπει να την πληρώσει κιόλας…

[Πηγή: KW-Suspensions]