Η BBS κήρυξε πτώχευση για τέταρτη φορά

Σχετικά άρθρα

Η BBS υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο του Rottweil στη Γερμανία, επικαλούμενη την απότομη αύξηση του ενεργειακού κόστους ως αιτία, με τον επιμελητή Martin Mucha, της δικηγορικής εταιρείας Grub Brugger, να συμπληρώνει πως εξαιτίας του πληθωρισμού οι καταναλωτές αγοράζουν όλο και λιγότερο ακριβές ζάντες για τα αυτοκίνητά τους.

Η BBS ιδρύθηκε το 1970 και διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής ζαντών αλουμινίου στο Schiltach και στο Herbolzheim. Εκεί εργάζονται 270 άτομα. Ο περσινός κύκλος εργασιών ήταν περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η BBS κηρύσσεται αφερέγγυα. Αυτό συνέβη επίσης το 2007, το 2011 και το 2020. Τον Ιούνιο του 2021 ο όμιλος KW Automotive ανέλαβε την εταιρεία, γεγονός που άνοιξε νέες προοπτικές.

Κάνοντας λιγότερες συναλλαγές με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων κα δίνοντας μεγαλύτερη εστίαση στις aftermarket δραστηριότητες, η νέα διοίκηση ήθελε να κάνει την BBS ξανά υγιή, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν το κατάφερε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...