Η πρώτη ματιά για το πολυαναμενόμενο νέο Mazda 6 είναι γεγονός. Η ιαπωνική εταιρία έδωσε το πρώτο επίσημο teaser δείχνοντας μας κάποια στοιχεία από το εμπρός μέρος που όπως βλέπουμε δε διαφέρει πολύ από αυτή του πρωτοτύπου Takeri Concept. Όπως ξέρουμε από την έκθεση της Νέας Υόρκης η Mazda έχει επιβεβαιώσει ότι το νέο Mazda 6, θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση του Παρισιού, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει την σχεδιαστική γραμμή “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης και παρουσιάστηκε αρχικά στο πρωτότυπο Shinari. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η νέα γενιά θα την τεχνολογία SKYACTIV της Mazda που περιλαμβάνει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα i-ELOOP, που σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα SKYACTIV-D 2.2-λίτρων turbodiesel κινητήρα που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, με το Mazda i-stop, το ελαφρύ και τεχνολογικά προηγμένο σασί και τη εξελιγμένη αεροδυναμική κάνουν το πρωτότυπο να έχει μικρές εκπομπές CO2 και αυτονομία 1.500 χλμ. Επίσης στην Αμερική έχει επιβεβαωθεί ότι θα πωλείται με τον SKYACTIV-G βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, με την λογική ότι θα πωλείται με τον SKYACTIV-D πετρελαιοκινητήρα. Αναμένουμε λοιπόν τα νέα teasers αλλά και την έκθεση του Παρισιού για να το δούμε από κοντά.

[Πηγή: Mazda]