Ξεκίνησε η παραγωγή του εργοστασίου PCMA Rus της PSA Peugeot Citroen και της Μitsubishi

Σχετικά άρθρα

Η PSA Peugeot Citroen και η Mitsubishi ανακοίνωσαν ότι το εργοστάσιο της κοινοπραξίας PCMA Rus στη πόλη Kaluga της Ρωσίας, στις 4 του Ιούλη ξεκίνησε τη πλήρη λειτουργία του. Το εργοστάσιο ανήκει στην κυριότητα των PSA Peugeot Citroen (70%) και Mitsubishi Motors Corporation (30%) και εκεί κατασκευάζεται το Peugeot 408. Θα ακολουθήσει το νέο Outlander της Mitsubishi το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το Νοέμβριο του 2012. Αργότερα, στη γκάμα παραγωγής του εργοστασίου θα προστεθούν μοντέλα της Citroen.

Συνολικά οι δύο εταιρίες επένδυσαν 550 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο και από το 2010 που ξεκίνησε η παραγωγή, το εργοστάσιο έχει συναρμολογήσει πέντε μοντέλα: Peugeot 308, Peugeot 4007, Citroen C4, Citroen C-Crosser και Mitsubishi Outlander, με το ύψος της παραγωγής να φτάνει τα 99.000 οχήματα. Σε πλήρη λειτουργία θα μπορεί να κατασκευάζει 125.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Η δυναμικότητα παραγωγής των μοντέλων κατηγορίας C της Peugeot και της Citroen C θα ανέρχεται στα 85.000, ενώ τα υπόλοιπα 40.000 θα είναι SUV της Mitsubishi. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: PSA Peugeot Citroen, Μitsubishi Motors Corporation | Photo Copyright: Alexander Zemlianichenko Jr./Bloomberg/Getty Images]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η PSA Peugeot Citroen και η Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσαν την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας στο εργοστάσιό τους στην Kaluga της Ρωσίας

  • Το εργοστάσιο της κοινοπραξίας “PCMA Rus” προχωρά σε παραγωγή πλήρους κλίμακας.
  • Οι μάρκες και των δύο Ομίλων θα επωφεληθούν από την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της Ευρώπης.
  • Συνολική δυναμικότητα παραγωγής 125.000 μονάδων/χρόνο.

Το PCMA Rus, ένα εργοστάσιο που ανήκει στην κυριότητα των PSA Peugeot Citroen (70%) και Mitsubishi Motors Corporation (30%), γιόρτασε την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας στην πόλη Kaluga με μία ξεχωριστή τελετή στις 4 Ιουλίου, 2012.

Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου, του Peugeot 408, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2012. Θα ακολουθήσει το νέο Outlander της Mitsubishi το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το Νοέμβριο του 2012. Αργότερα, στη γκάμα παραγωγής του εργοστασίου θα προστεθούν μοντέλα της Citroen.

Για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το PCMA Rus εφαρμόζει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής οχημάτων σε ό,τι αφορά τον περιορισμό στην κατανάλωση ισχύος, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον όγκο αποβλήτων παραγωγής. Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του εργοστασίου ήταν περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε και ο Thierry Peugeot, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της PSA Peugeot Citroen: «Από τις πιο δυναμικές αυτοκινητιστικές αγορές τον κόσμο, η Ρωσία προσφέρει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων ποικίλες ευκαιρίες για εξέλιξη. Για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις ανάγκες της αγοράς είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι εκεί με τοπική παραγωγή. Με το ξεκίνημα παραγωγής πλήρους κλίμακας, το PCMA Rus θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε σημαντικά τον όγκο παραγωγής στη Ρωσική αγορά και να ενισχύσουμε τις θέσεις των μαρκών μας. Αυτό τονώνει τη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της PSA Peugeot Citroen».

Ο Takashi Nishioka, Πρόεδρος Δ.Σ. της Mitsubishi Motors Corporation, σχολίασε «Εμείς, στη Mitsubishi Motors, πιστεύουμε ότι οι συνέργειες που θα δημιουργηθούν εδώ στο PCMA Rus θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη απόδοση μαζί με την ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας. Στόχος μας με την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία είναι να μπορούμε να προσφέρουμε οχήματα υψηλής ποιότητας Ρωσικής παραγωγής που ικανοποιούν τις ανάγκες των Ρώσων καταναλωτών. Το ξεκίνημα παραγωγής πλήρους κλίμακας στο PCMA Rus θα είναι αναμφίβολα ακρογωνιαίος λίθος στην επέκταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας στη Ρωσία μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, και ευελπιστούμε η επέκταση να συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη της Ρωσικής αγοράς αυτοκινήτου».

Από το 2010 που ξεκίνησε η παραγωγή, το εργοστάσιο έχει συναρμολογήσει πέντε μοντέλα: Peugeot 308, Peugeot 4007, Citroen C4, Citroen C-Crosser και Mitsubishi Outlander. Μέχρι τώρα, στο PCMA Rus έχουν ήδη κατασκευαστεί 99.000 οχήματα. «Έχουμε διασφαλίσει μία συνολική παραγωγή που ικανοποιεί τις μέγιστες ανάγκες της Ρωσικής αγοράς. Σε πλήρη δυναμικότητα, το εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει 125.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Η δυναμικότητα παραγωγής των μοντέλων κατηγορίας C της Peugeot και της Citroen C θα ανέρχεται στα 85.000, ενώ τα υπόλοιπα 40.000 θα είναι SUV της Mitsubishi» – σημείωσε ο Didier Aleton, Διευθύνων Σύμβουλος του PCMA Rus.

Από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής πλήρους κλίμακας, θα υπάρχουν Ρωσικά εξαρτήματα σε συναρμολογημένες μονάδες όπως πρεσαριστά πάνελ, προφυλακτήρες, τροχοί και ελαστικά, καθίσματα, ταμπλό κ.λπ. Μία περαιτέρω αύξηση στη δυναμικότητα παραγωγής του PCMA Rus και ένα υψηλότερο ποσοστό τοπικών προμηθευτών θα συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτων στη Ρωσία.

Προς το παρόν, στους προμηθευτές των εξαρτημάτων του εργοστασίου περιλαμβάνονται αφενός γνωστές διεθνείς εταιρίες με τις δικές τους προηγμένες τεχνολογίες και την εμπειρία παραγωγής, αφετέρου κορυφαίοι Ρώσοι προμηθευτές.

Η Ρωσία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη, θεωρείται από τις PSA Peugeot Citroen και Mitsubishi Motors Corporation μία από τις κυριότερες περιοχές για μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ο όγκος πωλήσεων της PSA Peugeot Citroen στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 35% το 2011, και κατά 25% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Το συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εμπόρων γεωγραφικά καλύπτει το 90% της αγοράς. Τα έξι νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος στην αγορά αποτελούν καλή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι πωλήσεις της Mitsubishi Motors στη Ρωσία παρουσίασαν σημαντική αύξηση 63% το 2011, και η εταιρία έχει δεσμευτεί το 2012 να είναι μία ακόμα επικερδής χρονιά με την κυκλοφορία του νέου Outlander τον Ιούλιο. Η τρέχουσα γενιά Outlander είναι το best seller της Mitsubishi στη Ρωσία, και η Mitsubishi Motors πιστεύει ότι το πολύ βελτιωμένο μοντέλο επόμενης γενιάς θα συνεχίσει να σημειώνει μεγάλη επιτυχία στη Ρωσική αγορά.

Με την έναρξη παραγωγής πλήρους κλίμακας και τη λειτουργία τριών νέων τμημάτων (συγκόλληση, βαφή, συναρμολόγηση), ο αριθμός των εργαζομένων του εργοστασίου θα αυξηθεί από 1.700 σε σχεδόν 2.500 μέχρι το τέλος του 2013. «Η λειτουργία του PCMA Rus ευνοεί την πολυδιάστατη ανάπτυξη της περιοχής μας και επιπλέον τονώνει την οικονομία της περιοχές με νέες θέσεις εργασίας υψηλών απαιτήσεων», σημειώνει ο Anatoly Artamonov, κυβερνήτης της περιοχής Kaluga. «Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι στην περιοχή μας υπάρχει μία Μονάδα παραγωγής προϊόντων τα οποία έχουν ζήτηση σε όλη τη Ρωσία».

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...