Η Lamborghini Urus θα κοστίζει €170.000

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα περάσει στη παραγωγή το Urus Concept αλλά ήδη κυκλοφορούν αρκετές φήμες για την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου παραγωγής.

Σύμφωνα με το Βρετανικό CAR το αυτοκίνητο θα έχει αρχική τιμή κοντά στις 170.000 ευρώ, κάνοντας το φθηνότερο μοντέλο της εταιρίας από την Sant’agata.

Το αυτοκίνητο παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου στα τέλη του Απριλίου, και παλαιότερα ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani είχε δηλώσει θα παρουσιαστεί το 2016 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2017 και θα κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα PL73 του VW Group, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν οι επόμενες γενιές των Audi Q7Porsche CayenneVW Touareg και η έκδοση παραγωγής του Bentley EXP 9 F Concept.

Θα ζυγίζει 2.000 κιλά και θα διαθέτει αρκετά μέρη από CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) και καπό, πόρτες και πορτμπαγκάζ κατασκευασμένα από ένα μείγμα αλουμινίου-μαγνησίου.

Μηχανικά η έκδοση παραγωγής δεν θα φορά τον V10 5.2-λίτρων που φορά το πρωτότυπο, αλλά έναν νέο Twin-Turbo V8 κινητήρα, ο οποίος θα βασιστεί πάνω στον ατμοσφαιρικό 4.2-λίτρων κινητήρα της Audi, και θα αποδίδει 608 άλογα.

Η Lamborghini σκοπεύει να πουλά 3.000 Urus τον χρόνο με τον Reggiani να τονίζει ότι το εργοστάσιο της Lamborghini στην Sant’ Agata Bolognese να μην μπορεί να χειριστεί εξολοκλήρου τη παραγωγή του, αλλά η τελική συναρμολόγηση του θα γίνεται σε αυτό. Αναλυτικές λεπτομέρειες για το πρωτότυπο μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Car Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Lamborghini τo 2023

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Lamborghini, με την ιταλική εταιρία να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...
Autoblog.gr