Ο αντικαταστάτης του Nissan 370Z έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει και θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2014. Το αυτοκίνητο θα διατηρήσει τις ίδιες διαστάσεις με το 370Z και μηχανικά θα φορά έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα είναι ελαφρύτερος από τον τωρινό V6 3.7-λίτρων. Θα αποδίδει περίπου τα ίδια άλογα, και λόγω του λιγότερου βάρους, θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 6 δευτερόλεπτα.

Ο αρχισχεδιαστής της Nissan, Shiro Nakamura, πρόσφατα δήλωσε ότι η Nissan έχει ξεκινήσει τις εργασίες για το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το 370Z. Ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι ελαφρύτερο και θα διαθέτει πιο λιτή σχεδιαστική προσέγγιση, αφού στόχος της Nissan είναι να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό. Το πρωτότυπο στο οποίο θα βασιστεί αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014, με το μοντέλο παραγωγής να κυκλοφορεί στους δρόμους έναν χρόνο αργότερα.

Οι φήμες θέλουν την Nissan να αναβιώνει το 200SX, ώστε να ανταγωνιστεί τα Toyobaru, αλλά επειδή το νέο Z θα είναι ελαφρύτερο και μικρότερο σε διαστάσεις, ίσως τελικά αυτό τεθεί απέναντι από τα Toyota GT-86 και Subaru BRZ.

[Πηγή: AutoExpress]