Μια πρόσφατα επιστημονική έρευνα έδειξε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακούν σε ατύχημα, έχοντας ταυτόχρονα και περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Η έρευνα έχει από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Laval στον Καναδά, και έδειξε ότι οι μόνο για το έτος 2.000, περισσότεροι από 800.000 παχύσαρκοι άνθρωποι στις Η.Π.Α, βρέθηκαν να έχουν την ασθένεια του ύπνου, μια ασθένεια που σχετίζεται με το ποσοστό ατυχημάτων.

Τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται με βάση τον “μέσο όρο” των ανθρώπινων χαρακτηριστικών (βάρος, ύψος κτλ) και έτσι ως εκ τούτου, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγαλύτερος για τα υπέρβαρα άτομα με σύγκριση με άτομα με κανονικό δείκτη μάζας σώματος.

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι δυσκολότερα για τους διασώστες. Παρότι τα αυτοκίνητα πλέον έχουνε γίνει περισσότερο ασφαλή για τους επιβάτες και τους πεζούς, αν συμβεί ένα ατύχημα, οι πυροσβέστες πλέον δυσκολεύονται περισσότερο ώστε να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους επιβάτες. Ο λόγος είναι η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ και οι όλο περισσότεροι αερόσακοι ανά αυτοκίνητα, συμβάλουν αρνητικά στον απεγκλωβισμό των επιβατών, με τα υβριδικά/ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κάνουν την ζωή των πυροσβεστών ακόμη δυσκολότερη.

[Πηγή: CBSlocal, USA Today]