H Maserati θα παρουσιάσει νέο διθέσιο σπορ αυτοκίνητο στο Παρίσι

Σχετικά άρθρα

Η Maserati στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του μήνα θα παρουσιάσει το πρωτότυπο την Maserati GranSport, το νέο κεντρομήχανο supercar που ετοιμάζουν.

Πρόκειται για την “αδερφή” της Alfa Romeo 4C η οποία θα έχει μήκος περίπου 4.4 μέτρα, θα διαθέτει monocoque σασί κατασκευασμένο από carbon, θα ζυγίζει 1.200 κιλά και μηχανικά θα φορά είτε τον υπάρχον V8 4.7-λίτρων, είτε έναν turbo V8, είτε έναν twin-turbo V6 της Ferrari. Ανεξαρτήτου επιλογής, θα αποδίδει κοντά στα 460 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον CEO της Maserati ,Harald Webster, η Maserati θέλει το αυτοκίνητο να έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από την 911 Turbo, αλλά να κοστίζει λιγότερο. Η παραγωγή του δεν θα είναι περιορισμένη και στόχος είναι να πουλά 1.500 με 2.000 μονάδες ετησίως. Αν το μοντέλο πάρει τελικά το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή, θα κοστίζει κοντά στις 150.000 ευρώ και θα βγει στην αγορά το 2015.

[Πηγή: Caradvice]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...