Το νέο VW Golf παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Εθνική Πινακοθήκη του Βερολίνου και αν μερικοί από εσάς είστε απογοητευμένοι με την εμφάνιση του, η Greenpeace δεν είναι ευχαριστημένη σχετικά με την κατανάλωση του, και έξω από τον χώρο της παρουσίασης, αρκετοί ακτιβιστές έκαναν την εμφάνιση τους, διαμαρτυρόμενοι για την αυξημένη κατανάλωση του.

Ο Wolfgang Lohbeck του Greenpeace, δήλωσε ότι με τόση τεχνογνωσία που έχει η VW έπρεπε να έχει αναπτύξει τους κινητήρες της, ώστε το νέο Golf να έχει μικρότερη κατανάλωση από τα 4,9 λίτρα/χλμ που έχει κατά μέσο όρο το νέο Golf. Θα έπρεπε λέει, να έχει μέση κατανάλωση κοντά στα 3 λίτρα/100 χλμ και το ότι το 2013 θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό Golf, δεν “σώζει την κατάσταση”, αφού οι πωλήσεις του δεν θα αντιπροσωπεύουν τον κύριο όγκο των πωλήσεων του νέου Golf.

Εγώ προσωπικά το βλέπω σαν διαφήμιση της Greenpeace, αφού ήταν σίγουρο ότι η κίνηση αυτή θα προβαλλόταν από όλα τα media, λόγω της παρουσίασης του νέου Golf. Συνολικά 50 άτομα υπήρχαν έξω από την Νέα Εθνική Πινακοθήκη, με τον CEO του VW, Martin Winterkorn να απαντά στους διαδηλωτές, ότι το νέο Golf αποτελεί τη σωστή απάντηση για την αυξημένη τιμή των καυσίμων, ενώ μίλησε και για την Bluemotion έκδοση η οποία έχει μέση κατανάλωση 3,2 λίτρα/100 χλμ.

[Πηγή: VWdarkside]