Έρευνα: Ένα burger μολύνει περισσότερο το περιβάλλον από ένα φορτηγό

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι εμπορικές κουζίνες ταχυφαγείων, μολύνουν πολύ περισσότερο το περιβάλλον, απ’ότι ένα μεγάλο επικαλούμενο φορτηγό. Η έρευνα έδειξε ότι για την δημιουργία ενός χάμπουργκερ, εκπέμπονται τόσα γραμμάρια σωματιδίων, από όσα εκπέμπει ένα μεγάλο τριαξονικό φορτηγό σε 230 χλμ.

Η έρευνα αναφέρει ότι οι μηχανές εσωτερικής καύσης διαθέτουν αρκετούς μηχανισμούς που συμβάλλουν στις μειωμένες εκπομπές CO2, αλλά στις κουζίνες δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος και λίπη, καπνός, υδρατμοί, θερμότητα και άλλα προϊόντα καύσης, εκλύονται στην ατμόσφαιρά χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι ανεξέλεγκτες εκπομπές από τις κουζίνες, είναι δύο φορές μεγαλύτερες, από όλη την παραγωγή CO2 που παράγουν τα μεγάλα φορτηγά, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης σωματιδίων στην λεκάνη South Coast Air της Καλιφόρνια. Οι ερευνητές έχουνε κάνει ένα βήμα παραπέρα δίνοντας σε μερικά ταχυφαγεία μια συσκευή που αφαιρεί το λίπος αλλά και νεροπαγίδες.

[Πηγή: UC Riverside]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...