Χαράς ευαγγέλια ακούγονται από την Αφρική για τους ανά το κόσμο petrolheads που απ’οτι φαίνεται σύντομα θα πρέπει να ψάξουν νέο τρόπο να αυτοαποκαλούνται, και θα καταλάβεις τι εννοώ στη συνέχεια του άρθρου. Τέσσερις έφηβες αφρικανές, σχεδίασαν μια πρωτοποριακή ηλεκτρογεννήτρια που τροφοδοτείται από… ούρα (για να σε δω τώρα πως θα το λες.. urineheads; )!

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, η γεννήτρια δουλεύει και η διαδικασία έχει ως εξής: αρχικά τα ούρα τοποθετούνται σε ένα ηλεκτρολυτικό κύτταρο το οποίο διαχωρίζει το υδρογόνο, στη συνέχεια το υδρογόνο πηγαίνει σε ένα φίλτρο νερού για να καθαριστεί και διοχετεύεται στον κύλινδρο του καυσίμου ο οποίος το μεταφέρει σε έναν κύλινδρο υγρού βόρακα που απομακρύνει την υγρασία από το καύσιμο υδρογόνου. Στο τελικό στάδιο, το καθαρό καύσιμο υδρογόνου διοχετεύεται στη γεννήτρια.

Οι τέσσερις νεαρές Αφρικάνες έχουν καταφέρει να παράξουν έξι ώρες ηλεκτρικής ενέργειας από ένα λίτρο ούρων. Να στο ξαναγράψω; Έξι ώρες ηλεκτρικής ενέργειας από ένα λίτρο ούρων! Φαντάζεσαι τι αυτονομία και οικονομία θα έδινε αυτό σε ένα αυτοκίνητο; Τέρμα τα βενζινάδικα, και οι ρύποι! Πλέον θα λέμε “κατούρα να φύγουμε“…


[Πηγή: Makerfaireafrica]