Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa αναμένεται να βγει στην αγορά το 2014 και τώρα, το Βρετανικό Autoexpress έχει ετοιμάσει 2 renderings φωτογραφίες από το πως θα μπορούσε να μοιάζει.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Gamma II της GM, την ίδια που φοράνε τα Chevrolet Aveo/Sonic, Opel Mokka και Buick Encore και στιλιστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Adam αλλά και το άκρως επιθετικό Astra GTC το οποίο χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές.

Το νέο Corsa θα είναι πιο δυναμικό, με την τρίπορτη έκδοση να διαθέτει πιο τολμηρή σχεδίαση σε σχέση με την πεντάπορτη. Θα έχει παρόμοιες διαστάσεις σε σχέση με το τωρινό μοντέλο και η ανάπτυξη του θα γίνει κυρίως στην Ευρώπη, αφού η Opel θέλει να βεβαιωθεί ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών της.

Το νέο Corsa έχει κωδική ονομασία “Corsa E” και θα είναι ελαφρύτερο κατά 50 κιλά σε σχέση με την τωρινή γενιά, με το βάρος του να μην ξεφεύγει πάνω από τα 1.000 κιλά. Θα διατηρήσει τη ανάρτηση με γόνατα MacPherson μπροστά και (δυστυχώς) τον ημιάκαμπτο άξονα στην πίσω ανάρτηση, αφού η Opel δεν θα στραφεί σε μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, αφού η δεύτερη επιλογή, παρότι καλύτερη, ανεβάζει το κόστος.

Το τιμόνι του θα είναι ηλεκτρομηχανικό και κάτω από το καπό του θα υπάρχουν οι νέοι SGE (Small Gasoline Engine) τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης, χωρητικότητας από 1.000 έως 1.400 κ.εκ, τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού και θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop στον στάνταρ εξοπλισμό. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων η Opel αναπτύσσει έναν νέο 1.600αρη. Η έκδοση OPC θα φορά τον νέο 1.600αρη Turbo ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 200 άλογα. Κύριο χαρακτηριστικό των κινητήρων του Corsa θα είναι η οικονομία τους, αφού θα είναι 10% πιο οικονομικοί από τους προκατόχους τους.

Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την Opel να εργάζεται ήδη πάνω σε ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο είναι αρκετά πιθανό να το τοποθετήσει και στο νέο Corsa. H Opel στοχεύει με το νέο Corsa να πουλά περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα ετησίως, με το μεγαλύτερο μερίδιο αυτών να απορροφούνται από την αγορά της Ευρώπης.

Ντεμπούτο θα κάνει είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014 είτε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

[Πηγή: Autoexpress | Thanks for the tip, Κώστα]