Τα καθίσματα του μέλλοντος θα ρυθμίζονται αυτόματα μέσω Bluetooth, θα διαθέτουν ζώνες που θα ανοίγουν μόνες τους μέσα στο νερό [w/video]

Σχετικά άρθρα

faureciabtseat

Η τεχνολογία προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς και αρκετές εταιρίες έχουν βάλει ως στόχο να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Η Faurecia για παράδειγμα έχει ετοιμάσει ήδη ένα πρωτότυπο κάθισμα το οποίο ρυθμίζεται αυτόματα μέσω Bluetooth ανάλογα με την οδηγό.

Η εταιρία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για smartphones, την SmartFit, μέσω της οποίας ο καθένας μας μπορεί να ρυθμίσει το βάρος, το φύλο και το σχήμα του σώματος του, με την εφαρμογή να ρυθμίζει αυτόματα μόνη της το κάθισμα του οδηγού, σε σχέση με τα δεδομένα που την έβαλες.

Από την μεριά της η Ολλανδική εταιρία Fijen, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να λύνεται αυτόματα η ζώνη ασφαλείας, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο αρχίσει να παίρνει νερά στο εσωτερικό του. Το ονομάζει Escape Belt και ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός αφού η εταιρία έχει προσαρμόσει στο κούμπωμα της ζώνης ένα πλαστικό μηχανισμό μέσα στον οποίο διαθέτει ένα χάπι αλατιού. Μόλις το αυτοκίνητο γεμίσει με νερό, το χάπι διαλύεται και έτσι το κούμπωμα ανοίγει μόνο του. Το προιόν βρίσκεται ήδη στην αγορά και κοστίζει κοντά στα 30 δολάρια.

[Πηγή: Wired, Fijen BV, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...