RoC 2012: Ο Romain Grosjean Πρωταθλητής των Πρωταθλητών!

Σχετικά άρθρα

Romain Grosjean

Το είδαμε κι αυτό! Ο φετινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών δεν είναι κάποιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού ο Romain Grosjean νίκησε μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Γάλλος, του οποίου η θέση στη Lotus δεν είναι σίγουρη, νίκησε στον τελικό τον θρύλο του Le Mans, Tom Kristensen.

Στους ημιτελικούς, ο Grosjean είχε γι’ αντίπαλο έναν άλλον θρύλο, τον Michael Schumacher, που έφτασε χωρίς ήττα μέχρι τα ημιτελικά. Ωστόσο, ο Γάλλος δεν φοβήθηκε τ’ όνομα του Schumi, έτσι ο Γερμανός πολυπρωταθλητής δεν μπόρεσε να φτάσει τον τελικό για να διεκδικήσει τον τίτλο. Στον άλλο ημιτελικό, ο Kristensen τα έβαλε με τον πρώην οδηγό της Formula 1, David Coulthard, ο οποίος δεν μπορούσε να αποτελέσει αντίπαλο για τον Δανό.

Ο Sebastian Vettel δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο από τα προ-ημιτελικά, εκεί που αντιμετώπισε τον Grosjean. Αν και, θεωρητικά, ο Γερμανός είχε πλεονέκτημα, η μάχη ήταν πολύ “κλειστή”, με τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει λάθος και να χτυπά στις μπαριέρες, δίνοντας τη νίκη στον Γάλλο.

Ο άλλος Seb, ο Sebastien Ogier, περσινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών, έχασε στα προ-ημιτελικά από τον Kristensen, έτσι τελείωσαν πολύ νωρίς οι ελπίδες του για να διατηρήσει τον τίτλο.

Χθες, σ’ εθνικό επίπεδο, τη νίκη πήραν οι Michael Schumacher και Sebastian Vettel.

[Πηγή: Race of Champions]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...