Τα Datsun θα χρησιμοποιούν τη πλατφόρμα του Lada Kalina

Σχετικά άρθρα

Lada Kalina

Σύμφωνα με τον Colin Dodge, υψηλό στέλεχος της Nissan Ευρώπης, τα μοντέλα της Datsun θα βασίζονται πάνω στη πλατφόρμα του νέου Lada Kalina. Τα μοντέλα της θα ξεκινούν από τις 2.300 ευρώ, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τα Κινέζικα αυτοκίνητα.

Στη Ρωσία, τα αυτοκίνητα της Datsun θα κατασκευάζονται παράλληλα με το Nissan Almera Sedan και τα μοντέλα της Lada, στο εργοστάσιο της AvtoVAZ στη πόλη Togliatti.

Τα μοντέλα της Datsun θα κατασκευαστούν πάνω σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα με πολλά κοινά μέρη, όπως το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα φρεναρίσματος. Θα διαφέρουν σημαντικά από τα μοντέλα της Lada αφού θα έχουν τη δική τους σχεδίαση και θα το εσωτερικό τους θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Οι πωλήσεις των Datsun θα ξεκινήσει το 2014 με τις πρώτες αγορές να είναι αυτές της Ρωσίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας. Αρχικά θα βγούνε στην αγορά 2 μοντέλα, ενώ ένα τρίτο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2015. Η Datsun θα πουλά μοντέλα της στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, της Ρωσίας, της Αφρικής και της Βραζιλίας, όπως έχει κάνει η Renault με την Dacia. Τα αυτοκίνητα της θα είναι μπροστοκίνητα και στόχος είναι να πουλά 500.000 μονάδες ετησίως.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...