2

Η Qoros παρουσίασε το 3 Sedan στη Γενεύη και αφού είδαμε τον παράξενο τρόπο που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του, εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε ότι το 3 Sedan θα ξεκινά στην Ευρώπη από τις 16.000 ευρώ και θα φτάνει έως τις 20.000 ευρώ, στην πιο ακριβή έκδοσή του. Ακριβούτσικο μου φαίνεται είναι η αλήθεια, με την Qoros να αναμένει ότι μόνο το 10% των πωλήσεων της θα γίνουν στην Ευρώπη. Στη Βρετανία δεν θα είναι διαθέσιμο σε δεξιοτίμονη έκδοση, ενώ οι Κινέζοι δεν έχουν στα πλάνα τους να τοποθετήσουν diesel κινητήρες σε όλα τα μοντέλα τους.

Ωραία στρατηγική είναι αυτή (sic), άπατο θα πάει το μοντέλο στην Ευρώπη, αφού 1ον, είναι ακριβό για Κινέζικης κατασκευής, 2ον δεν θα το αγοράσει ούτε ένας Βρετανός, 3ον φαίνεται ότι η έννοια σημασία στη λεπτομέρεια δεν είναι γνωστή στους Κινέζους (δες αυτές τις φωτογραφίες) και 4ον δεν θα έχει diesel κινητήρες, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αγοραστές, στρέφονται στην αγορά ενός αυτοκινήτου με κινητήρα diesel.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Changshu της Κίνας, το οποίο έχει δυνατότητα να κατασκευάζει έως 150.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η Qoros, αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί να αυξήσει τη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια στις 250.000 αυτοκίνητα, ενώ με επέκταση του εργοστασίου, η παραγωγή μπορεί να αγγίξει έως και τις 450.000 μονάδες ετησίως.

Επιπλέον ο Theophilus Chin ετοίμασε δύο rendering φωτογραφίες από το πως θα μπορούσε να είναι η hatchback έκδοση του Qoros 3.

[Πηγή: BBC, Theophilus Chin]