Teaser Photo: Το αγωνιστικό της Citroen για το WTCC

Σχετικά άρθρα

citroen fia

Η Citroen έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του αγωνιστικού της για το WTCC πρωτάθλημα του 2014 της FIA του οποίου οδηγός θα είναι ο Sebastien Loeb. Από τη φωτογραφία δεν διακρίνεται τι αυτοκίνητο είναι, αλλά εμείς έχουμε δει πως πρόκειται για ένα Citroen DS3. Δηλώσεις μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Citroen]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η CITROËN ΚΑΙ Ο SEBASTIEN LOEB ΣΤΟ WTCC

Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του DNA της Citroën. Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στους αγώνες ράλι, η μάρκα στρέφει την προσοχή της στις πίστες με τη συμμετοχή της, από το 2014, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Πρόκειται για μια νέα πρόκληση τόσο για την Citroën Racing, όσο και τον Sébastien Loeb, που θα οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία θα λάβει μέρος η ομάδα.

Έχοντας εκφράσει την πρόθεση -από το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι της περασμένης χρονιάς- να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), η Citroën επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα για το 2014. Έχοντας κατακτήσει 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Cross Country Rally και 8 στο WRC, η Citroën για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πάρεις μέρος σε αυτή τη μορφή αγώνων (πίστα) σε διεθνές επίπεδο. Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τόσο τη σημαντικότητα των αγώνων για τη Citroën, όσο και την πρόθεση της μάρκας να συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία της με τον Sébastien Loeb, παίρνοντας μέρος μαζί σε μια νέα πρόκληση.

«Η Citroën Racing, εξέτασε με λεπτομέρεια την πιθανότητα να προχωρήσει με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroën, Frédéric Banzet. «Το WTCC διαθέτει μια σειρά στοιχείων που είναι πολύ σημαντικά για τη Citroën: εκτενής προβολή από τον τύπο, κανονισμοί που περιορίζουν το κόστος και παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Η εμπλοκή μας σε αυτό το πρωτάθλημα δεν θα μας δώσει απλά την ευκαιρία να προβάλουμε τη φιλοσοφία μας (Créative Technologie), αλλά επιπλέον θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως εκείνες της Κίνας, της Ρωσίας και την Νοτίου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Total με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και η οποία θα παραμείνει στο πλευρό μας και σε αυτή τη νέα περιπέτεια».

Η συμμετοχή της Citroën σε αυτή τη μορφή αγώνων, συμπίπτει με την παρουσίαση μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων που θα είναι πιο εντυπωσιακά σε σχέση με εκείνα της παρούσας. «Η συμμετοχή σε μια νέα κατηγορία για πρώτη φορά αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ομάδα μας», δήλωση ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος των εξαρτημάτων του DS3 WRC, ξεκινώντας από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6λίτρων. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει την εξέλιξη στις εγκαταστάσεις μας και τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές. Προφανώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε και στο WRC όπου θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το 2013. Η συνεργασία μας με το Abu Dhabi θα ενισχυθεί, στοιχείο που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την εμπλοκή μας στο WRC με νέους στόχους».

Η Citroën Racing θα συμμετέχει σε όλη την αγωνιστική σαιζόν του WTCC για το 2014. Το όνομα του πρώτου οδηγού δεν αποτελεί έκπληξη. Μετά την κατάκτηση 9 τίτλων στο WRC ο Sébastien Loeb δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτή τη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσει με την αγαπημένη του ομάδα. «Είμαι χαρούμενος που τελικά επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή μας. Αποτελεί ένα όνειρο το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε τις δοκιμές. Χρησιμοποίησα αυτή τη μεταβατική χρονιά ώστε να κερδίσω εμπειρίες και να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στην πίστα. Δεν περιμένω να κερδίσω άμεσα, όμως στόχος μου είναι το πρώτο σκαλί του βάθρου».

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...