Video: Γνώρισε τα μυστικά της Porsche Panamera S E-Hybrid

Σχετικά άρθρα

porsche-panamera-s-e-hybrid-2

Η ανανεωμένη Panamera είναι διαθέσιμη και στην έκδοση E-Hybrid το οποίο επιτρέπει στο πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο να έχει πραγματική μέση κατανάλωση 4,4 λίτρων/100 χλμ, την ώρα που η επίσημη μέση κατανάλωση NEDC ανέρχεται στα 3,1 λίτρα/100 χλμ, έχοντας μόλις 71 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Η Porsche θέλοντας να μας δείξει τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube αυτό το video. Η Panamera S E-Hybrid συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 70 kW (95 ίππων), διπλάσιας απόδοσης από τον προηγούμενο ηλεκτροκινητήρα (34 kW – 47 ίππων). Τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 9,4 kWh η οποία φορτίζει μέσα σε 2,5 ώρες με χρήση ταχυφορτιστή και 4 ώρες με χρήση απλής οικιακής πρίζας.

Η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία ανέρχεται στα 36 χλμ, η οποία επιβεβαιώθηκε και στη πράξη. Σε ότι αφορά την τελική της ταχύτητα όταν κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ανέρχεται σε 135 χλμ/ώρα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τις 27 Ιουλίου στη Γερμανία με αρχική τιμή τις 110.409 ευρώ.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...