Spy Photos: Οι πρώτες του Renault/Caterham Alpine

Σχετικά άρθρα

Renault Caterham Alpine 2015 spy photos (1)

Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα μουλάρι του νέου σπορ αυτοκινήτου θα κατασκευάσουν από κοινού η Renault και η Caterham. Το μουλάρι φορά το σώμα της Lotus Exige με το μοντέλο της Caterham να είναι φθηνότερο από το Renault Alpine.

Το πρωτότυπο του αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2014 με το μοντέλο να είναι σημαντικά φθηνότερο από την έκδοση της Renault, αφού στην Αγγλία θα ξεκινά από τις £35.000 (€40.700).

Το μοντέλο της Caterham θα έχει κύκλο ζωής 8 ετών και θα απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό που μας έχει συνηθίσει η Caterham όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα εξακολουθεί να διαθέτει τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της. Μηχανικά θα φορά έναν turbo κινητήρα, και παρότι οι αρχικές φήμες ήθελαν να τοποθετείτε σε αυτό ο 2,0-λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας του Megane RS, οι τελευταίες φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να φορά έναν 1.600αρη turbo κινητήρα απόδοσης κοντά στα 300 άλογα. Επίσης φημολογείται πως θα φορά και σύστημα KERS το οποίο θα προέλθει από την ομάδα της Caterham στη Formula 1.

Το αυτοκίνητο θα διαφέρει εντελώς από το αντίστοιχο αυτοκίνητο της Renault, με την έκδοση παραγωγής να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2015 με τις πωλήσεις του να ξεκινούν είτε στα τέλη του 2015 είτε στις αρχές του 2016.

renault-caterham-alpine-2015-spy-photos-6

Σε ότι αφορά το μοντέλο της Renault. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι κατά 70% έτοιμος και διαθέτει μια σειρά από ρετρό πινελιές όπως μύτη-βέλος, τέσσερις στρογγυλούς προβολείς και πλαϊνές εισαγωγές αέρα. Παρά τις ρετρό λεπτομέρειες, οι σχεδιαστές της Renault θα προσπαθήσουν να το διατηρήσουν σύγχρονο με δυναμικές αναλογίες.

Οι φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να φορά τον 2,0-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα. Θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με ένα 6-τάχυτο EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Θα ζυγίζει κοντά στα 1.000 κιλά και θα διαθέτει ένα σωληνωτό σασί κατασκευασμένο από χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα σύνθετα υλικά. Θα κοστίζει κοντά στις £50.000 (€58.300) στην Αγγλία, με τη Renault να θέλει να κατασκευάζει “μερικές χιλιάδες” αυτοκίνητα ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...