Έκθεση Φρανκφούρτης 2013: Peugeot 308 2014

Σχετικά άρθρα

Peugeot 308 2014 Live in Frankfurt 2014 (1)

Η Peugeot εκθέτει στη Φρανκφούρτη το 308, με το οποίο πιστεύει πως θα βελτιώσει τη θέση της, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική μικρομεσαία hatchback κατηγορία. Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, έχοντας μήκος 4,25 μέτρα και 1,46 μέτρα ύψος, καθιστώντας το, ελαφρώς μικρότερο και χαμηλότερο σε σχέση με το 308 προηγούμενης γενιάς.

Peugeot 308 2014 Live in Frankfurt 2014 (9)

H Peugeot αναφέρει πως το νέο 308 είναι πιο ποιοτικό από τη προηγούμενη γενιά, αφού κάθε στοιχείο του εσωτερικού και του εξωτερικού του, έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Το ονομάζει “i-Cockpit” και υπόσχεται πως είναι εργονομικό και αρκετά διαφορετικό από όποιο άλλο εσωτερικό προηγούμενου αυτοκινήτου της. Διαθέτει ακριβότερης και καλύτερης ποιότητας υλικά, τα οποία προσθέτουν μια αίσθηση κομψότητας και ωριμότητας.Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 470 λίτρα. Το τιμόνι έχει κοφτό κάτω μέρος, ενώ το ταμπλό έχει μινιμαλιστική σχεδίαση με λίγα κουμπιά και διακόπτες. Οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου ελέγχονται μέσα από την 9,7″ οθόνη αφής, ενώ διαθέτει Start/Stop κουμπί και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Τα πάντα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο οδηγός να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην οδήγηση. Διαθέτει head-up οθόνη μέσα στον πίνακα οργάνων, και μια μεγάλη 9,7″ οθόνη αφής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην χρειάζονται αρκετά κουμπιά.

Peugeot 308 2014 Live in Frankfurt 2014 (10)

Έχει κατασκευαστεί πάνω στην EMP2 (Efficient Modular Platform 2) αρχιτεκτονική η οποία μειώνει το βάρος του 308 κατά 140 κιλά, ενώ βελτιώνει παράλληλα την οδηγική συμπεριφορά. Είναι η ίδια που φορά και το ολοκαίνουργιο C4 Picasso, και πάνω της, η PSA θα κατασκευάσει μοντέλα της C και της D κατηγορίας. Η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμίνιο και άλλα σύνθετα υλικά με την PSA να υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια, οδηγική απόλαυση, άνεση καθώς και μειωμένη κατανάλωση, αφού ζυγίζει 70 κιλά λιγότερα από τη προηγούμενη.

Η Peugeot έχει ξεκινήσει τη κατασκευή του στο εργοστάσιο της στη πόλη Σοσό της Γαλλίας, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν σε μερικές αγορές στα τέλη του 2013 ενώ σε μερικές από τον Ιανουάριο του 2014. Στη Γαλλία ξεκινά από τις €17.800 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Η Peugeot μας δείχνει το εσωτερικό του νέου 5008

Μέσα στον Μάρτιο η Peugeot θα παρουσιάσει το νέο 5008 και η γαλλική εταιρία έδωσε ένα μικρό video που μας δείχνει το εσωτερικό του....

Η Peugeot ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της, 8 χρόνια εγγύηση στο νέο e-3008

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη e-Lion Day της Peugeot, με τη γαλλική εταιρία να παρουσιάζει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις σημαντικές...
Autoblog.gr