Το έντομο που χρησιμοποιεί κιβώτιο ταχυτήτων, πανομοιότυπο με αυτό των αυτοκινήτων [w/video]

Σχετικά άρθρα

7997333778_43e95f3d0f_z

Ο άνθρωπος έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι αντιγράφει τη φύση και το παράδειγμα του συγκεκριμένου εντόμου είναι άλλη μια απόδειξη, άσχετα αν ανακαλύφθηκε πρόσφατα και μέχρι πρότινος νομίζαμε ότι είναι ανθρώπινη εφεύρεση.

Το έντομο που ονομάζεται Issus leafhopper ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποιεί μια σειρά από μηχανικές ταχύτητες που λειτουργούν ακριβώς όπως αυτές που βρίσκονται στα κιβώτια ταχυτήτων των καθημερινών μας αυτοκινήτων. Το μικρό αυτό έντομο κήπου τα χρησιμοποιεί για να κλωτσήσει τα πίσω πόδια του ταυτόχρονα και αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός μηχανισμού οδοντωτών τροχών στο φυσικό κόσμο.

Issus-02-0913-de

Το έντομο έχει μια σειρά από καμπύλες, κάτι σαν αντιδιαμετρικά ” δόντια” τα οποία εμπλέκονται μεταξύ τους όταν το leafhopper χρησιμοποιεί τα πίσω πόδια του για να πηδήσει στον αέρα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Bristol και Cambridge.

Κάθε “δόντι” από τα γρανάζια έχει μια στρογγυλεμένη γωνία έχει πανομοιότυπο χαρακτηριστικό των τεχνητών ταχυτήτων και έχει σχεδιαστεί για να απορροφά τους κραδασμούς κατά την κίνηση. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις στο link της πηγής.

[Πηγή: Popular Mechanics]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...