147403508

Γνωρίζουμε ότι από το περασμένο Ιανουάριο ότι η BMW και η Toyota υπέγραψαν ότι θα αναπτύξουν από κοινού ένα νέο σπορ αυτοκίνητο. Αυτό που παραμένει ακόμα μυστήριο είναι ποια μοντέλα θα βασίζονται πάνω σε αυτή τη νέα πλατφόρμα.

Τελευταίες αναφορές, όμως, δείχνουν ότι οι δύο εταιρίες εξελίσσουν μια ευέλικτη πλατφόρμα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα μικρό διθέσιο roadster μέχρι ένα μεγάλο sportscar. Έτσι, η BMW θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη πλατφόρμα για τη νέα γενιά της BMW Z4 και Σειράς 6, ενώ η Toyota για το νέο MR-2 και το διάδοχος του Supra.

Όπως είναι φυσικό, οι υπεύθυνοι των δύο εταιριών είναι άκρως φειδωλοί στις δηλώσεις τους αλλά η ίδια πηγή αναφέρει χρησιμοποιεί μέρη από carbon και ο κινητήρας θα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται άκρως ενθαρρυντικά αλλά φήμες λένε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τριβές ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς τα παλιότερα στελέχη της εταιρίας φαίνεται εκτός του ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με το i-brand, φοβούνται ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα αλλοιώση το μότο της “Απόλυτης Μηχανής Οδήγησης”.

[Πηγή: Car Magazine]