Mercedes SL GTR Concept Study, Γερμανικό supercar με καρδιά GT-R [w/video]

Σχετικά άρθρα

Mercedes SL GTR Concept Study (2)

H Lamborghini τόλμησε και πέρασε σε παραγωγή, έστω και περιορισμένη σε μόλις 3 αντίτυπα, την Veneno, αλλά το ιταλικό supercar ήταν απλά ένα πυροτέχνημα, μιας και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες αρνούνται πεισματικά να βγάλουν στην αγορά κάποιο ακραίο σχεδιαστικά αυτοκίνητο.

O ανεξάρτητος σχεδιαστής αυτοκινήτων Mark Hostler σκέφτηκε πως η Mercedes-Benz θα μπορούσε να βγάλει στη παραγωγή το SL GTR Concept. Το κεντρομήχανο supercar, στη φαντασία του Hostler δεν φορά έναν κινητήρα της AMG, αλλά τον VK56DE V8 5,6-λίτρων κινητήρα του αγωνιστικού Nissan GT-R Nismo GT1, ο οποίος θα έχει βελτιωθεί από την AMG και θα αποδίδει κοντά στα 700 άλογα.

Το Mercedes SL GTR Concept διαθέτει carbon monocoque σασί προερχόμενο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, carbon-κεραμικά φρένα, pusrod ανάρτηση, ενεργή αεροδυναμική με μεγάλη πίσω αεροδυναμική καθώς και ζάντες κατασκευασμένες από μαγνήσιο.

Πως σου φαίνεται; Θα ήθελες να δεις κάτι τέτοιο να περνά κάποια στιγμή στη παραγωγή; Εγώ δηλώνω ερωτευμένος!

[Πηγή: Mark Hostler]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...