H γκάμα του MINI θα περιλαμβάνει 8 με 10 μοντέλα

Σχετικά άρθρα

MINI Cooper 2014 Teaser Photos (5)

Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για την γκάμα του επόμενου MINI.

Ο Schwarzenbauer είπε πως η MINI σχεδιάζει να προσφέρει 8 με 10 διαφορετικά μοντέλα και ενώ δεν έχει ληφθεί η απόφαση να αντικατασταθούν όλα τα υπάρχοντα, είναι σίγουρα μία επιλογή.

Το στέλεχος είπε επίσης πως η εταιρία έχει μεγάλες προσδοκίες για τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 134 άλογα και 219Nm ροπής αλλά τόνισε πως υπάρχει ακόμα ζήτηση για τετρακύλινδρους. Συνέχισε δε, λέγοντας πως η MINI πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσει την πιθανότητα ενός diesel κινητήρα για τις Η.Π.Α. αφού τα στοιχεία δείχνουν πως το μερίδιο των diesel στην αγορά μεγαλώνει σταθερά όσο περνάει ο χρόνος.

Ο Schwarzenbauer έκλεισε επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για υβριδικά μοντέλα ένα εκ των οποίων θα είναι plug-in hybrid. Λέω «ένα εκ των οποίων» γιατί η εταιρία σκέφτεται και ένα αμιγώς ηλεκτρικό αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα ούτε θετικά, ούτε αρνητικά γι’ αυτό.

Παράλληλα ο Schwarzenbauer απέκλεισε το ενδεχόμενο η BMW να κατασκευάσει εργοστάσιο της MINI στη Κίνα, αφού μόλις το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρίας γίνονται στη Κίνα.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

H Mini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας, πέμπτης γενιά του Cooper στο "σπίτι" της βρετανικής μάρκας, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Στην ειδική...

Το νέο Mini Countryman ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Mini αποκάλυψε τη νέα -τρίτη- γενιά του Countryman, και πλέον το μεγαλύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας έχει ξεκινήσει την εμπορική...