Toyota Prius 2015 [Rendering]

Σχετικά άρθρα

Toyota Prius 2015 [Rendering]

Το νέο Toyota Prius θα διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις, όπως ανέφερε σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Satoshi Ogiso, Managing Officer της Toyota και τώρα ο Remco Meulendijk ετοίμασε μια rendering φωτογραφία από το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του πιο πετυχημένου υβριδικού αυτοκινήτου όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον Ogiso, το νέο Prius θα φέρει μαζί του και μια νέα εποχή για ένα ευρύ φάσμα νέων οχημάτων της Toyota και της Lexus. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα διαθέτει τη νέα γενιά υβριδικών κινητήρων, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, σε ένα πιο συμπαγές πακέτο, το οποίο θα είναι ελαφρύτερο και θα κοστίζει λιγότερο στη κατασκευή του.

Παράλληλα οι κινητήρες θα είναι πιο αποδοτικοί, με καλύτερες επιδόσεις και θα διαθέτουν τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, τις μπαταρίες και τον βενζινοκινητήρα. Θα διαθέτει μικρότερο ηλεκτροκινητήρα, πιο αποδοτικό βενζινοκινητήρα και καλύτερες μπαταρίες που θα προσφέρουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Το Prius θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα της Toyota, Toyota New Global Architecture (TNGA) η οποία προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους και αυξημένη δομική ακαμψία. Η νέα πλατφόρμα θα κάνει το Prius να ζυγίζει 70 κιλά λιγότερα, με το αυτοκίνητο να διαθέτει καλύτερη αεροδυναμική και πιο άνετο εσωτερικό, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ogiso:

Η νέα γενιά του Prius θα διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό του εσωτερικού, τη διάταξη και την ευκολία χρήσης που θα προσφέρει.

Σε ότι αφορά το νέο Prius Plug-in Hybrid, αναπτύσσετε παράλληλα με το “απλό” Prius, με τον Ogiso να επιβεβαιώνει πως θα διαθέτει ένα επαγωγικό/ασύρματο σύστημα φόρτισης των μπαταριών, με την Toyota να αναζητά τρόπους ώστε να επεκτείνει την ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκίνητου.

Το νέο Prius θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2014 και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του ως μοντέλο του 2015. Στιλιστικά, παρότι οι φήμες θέλουν την επόμενη γενιά του Prius να χάνει τον σφηνοειδή σχεδιασμό του, έτσι ώστε να διαφέρει σημαντικά από τα αυτοκίνητα των δύο προηγούμενων γενιών, από τις spy φωτογραφίες βλέπουμε πως η φήμη αυτή δεν ισχύει, αφού το μουλάρι έχει σφηνοειδή σχεδιασμό. Θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από τον σχεδιασμό του πρωτότυπου NS4.

[Πηγή: Designrm]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota teasάρει το νέο 4Runner

Την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του 4Runner αποκάλυψε η Toyota, με το επερχόμενο off-roader SUV να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr