F1: Ποιος πάει που το 2014

Σχετικά άρθρα

f1 parade

Η silly season για την F1 δεν έχει ακόμα τελειώσει, παρά το ότι η φετινή χρονιά σε 5 εβδομάδες φτάνει στο τέλος της. Μόνο 4 ομάδες έχουν έτοιμα για το 2014 τα οδηγικά τους δίδυμα, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες περιμένουν πως θα είναι οικονομικά για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους. Για να δούμε μαζί πως είναι η κατάσταση στο grid αυτήν τη στιγμή.

red_bull_racing_logo

Infiniti Red Bull Racing

Ο Mark Webber επέλεξε να αποχωρήσει από την F1, πράγμα που σημαίνει ότι η Red Bull θα παρατάξει ένα νέο οδηγικό δίδυμο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Ο συμπατριώτης του Webber, Daniel Ricciardo θα είναι ο νέος teammate του παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel στην ομάδα του Milton Keynes.

Ferrari-logo_2868442

Scuderia Ferrari

Ο Felipe Massa θα αφήσει τη Ferrari μετά από 8 συνεχόμενες χρονιές και θα αντικατασταθεί από τον πρώην team-mate του Κimi Raikkonen. Το όνομα του Fernando Alonso εξακολουθεί να συνδέεται με τη McLaren , αλλά ο Ισπανός έχει συμβόλαιο με τη Ferrari μέχρι το 2016 . Προς το παρόν στη Scuderia έχουμε φωτιά και πάγο.

3194765_orig

Mercedes AMG Petronas

Τα ασημένια βέλη θα διατηρήσουν και το 2014 τον Lewis Hamilton και τον Nico Rosberg για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Οι δύο οδηγοί έχουν πιέσει σκληρά όλη τη σεζόν και ευελπιστούν η Mercedes με τους νέους κανονισμούς του 2014, να τους δώσει ένα μονοθέσιο νικητή.

lotus_f1_team_logo_by_flyingboxhead-d5sijfl

Lotus

Με τον Iceman να επιστρέφει στη Ferrari, η Lotus έχει μια κενή θέση δίπλα στον Romain Grosjean. Ο Γάλλος οδηγός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά σίγουρα θα βρίσκεται εκεί μετά και τη φετινή του ανοδική πορεία κυρίως από τα μέσα της σεζόν και δείχνει ότι είναι σε θέση να οδηγήσει την ομάδα του. Η οικονομική κατάσταση θα μπορούσε να αποφασίσει ποιος θα είναι ο teammate του Grosjean, αν η συμφωνία με την Quantum Motorsports επιβεβαιωθεί, τότε πολλοί αναμένουν τον Hulkenberg να καλύψει το κενό του Iceman, αλλά αν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χρήματα, ο Massa θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί το 2014 .

mclaren-logo

Vodafone McLaren Mercedes

Η τραγική της πορεία μέχρι στιγμής το 2013, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μονοθέσιο της ομάδας και όχι στο οδηγικό της δίδυμο. Η θέση του Jenson Button είναι ασφαλής και ο Sergio Pérez πιθανότατα θα διατηρηθεί στην ομάδα. Όμως, το όνομα του Fernando Alonso ακούγεται όλο και περισσότερο, όπως επίσης και η επιθυμία της ομάδας να δει τον πρωταθλητή της Formula Renault 3.5, Kevin Magnussen να κάνει το ντεμπούτο του στην F1. Η συνεργασία με τη Honda σημαίνει ότι θα υπάρχει λιγότερη ανάγκη για χορηγίες και η ανακοίνωση του νέου χορηγού τον Δεκέμβριο μπορεί να είναι αποκαλυπτική.

sahara-force-india-1

Sahara Force India

Η ινδική ομάδα, δεν έχει διατηρήσει το ίδιο line up από το 2008-2009. Οι Paul di Resta και Adrian Sutil είναι πιθανό να διατηρηθούν στην ομάδα, αν και ο μάνατζερ του di Resta πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι η θέση του πελάτη του στην ομάδα δεν είναι ακόμα ασφαλής. Υποψήφιος να πάρει τη θέση του, ο James Calado.

Teamlogo_SauberF1Team

Sauber

Η συμφωνία της Sauber με τους Ρώσους επενδυτές, σημαίνει ότι ο Sergey Sirotkin, ο οποίος τερμάτισε στην FR3.5 τη φετινή σεζόν στην 9η θέση, ετοιμάζεται να κάτσει στο 1 από τα 2 μονοθέσια της ομάδας για το 2014. Βέβαια η Sauber ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τον Sirotkin για το 2014. Από την άλλη, ο Hulkenberg είναι απίθανο να μείνει και ο Esteban Gutiérrez στο 2ο μισό του πρωταθλήματος δείχνει σημαντική βελτίωση, δείχνοντας σε όλους ότι θα διεκδικήσει το άλλο μονοθέσιο της ομάδας. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης όμως ανέφεραν ότι ο πρώην πιλότος της Renault και της Caterham,Vitaly Petrov θα είναι και αυτός υποψήφιος, έχοντας στις πλάτες του ένα βαρύ χορηγικό πακέτο.

Formula 1 Grand Prix, Bahrain, Wednesday

Scuderia Toro Rosso

Πολλοί ανέμεναν τον Antonio Felix da Costa να αντικαταστήσει τον Daniel Ricciardo, αλλά αντί αυτού η τιμή πέφτει στον 19χρονο Kvyat. Ο Ρώσος έχει αγωνιστική εμπειρία από την F3 και το GP3. Ο Jean – Eric Vergne θα παραμένει για τρίτη σεζόν στην ομάδα.

williams-f1-logo

Williams F1 Team

Ο Pastor Maldonado, έχει δηλώσει ότι δεν θα μείνει για άλλη μια σεζόν στη Williams αν αυτή δεν κερδίζει, όμως έχει και στις πλάτες του το σκάνδαλο διαφθοράς στην πατρίδα του τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει ότι δεν τον επηρεάζει αυτό το θέμα. Ο Valtteri Bottas έχει κάνει καλές εμφανίσεις και είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στην ομάδα και το 2014. Αναφορές από τον Βραζιλιάνικο τύπο λένε ότι ο Massa είναι κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της Williams, με τη Βρετανική ομάδα μάλιστα να του προσφέρει 5ετη συμβόλαιο.

marussia-logo

Marussia

Ο Jules Bianchi, ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία οδήγησης της Ferrari, θα παραμείνει στην ομάδα για 2η σεζόν. Ο άλλος πιλότος της ομάδας θα πρέπει να έχει καλό χορηγικό πακέτο για να μπορέσει να κάτσει πίσω από το τιμόνι μίας Marussia. Αυτές οι συνθήκες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Max Chilton που διαθέτει χορηγούς, αλλά από την άλλη υπάρχει και η θέληση της McLaren να βοηθήσει τον νεαρό Magnussen να πάρει εμπειρίες από το σπορ.

caterham_f1_by_egglybagelface-d4vr5hj

Caterham

Ο Charles Pic εντάχθηκε Caterham στις αρχές του 2013 και έχει πολυετές συμβόλαιο. Ο Giedo van der Garde βοήθησε οικονομικά την ομάδας και έχει και πολύ καλές επιδόσεις, πράγμα που εντυπωσίασε πολλούς μέσα στην ομάδα. Ο πρώην οδηγός της ομάδας και γνωστός σε όλους μας Heikki Kovalainen, θα μπορούσε να επιστρέψει, ενώ υπάρχει και ο Alexander Rossi.

Η ομορφιά της F1 είναι ότι η αγορά των οδηγών παραμένει σταθερά απρόβλεπτη όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας του σπορ. Ο νικητής της FR3.5, Magnussen και ο Stoffel Vandoorne έχουν εντυπωσιάσει την McLaren και έτσι η Βρετανική ομάδα είναι πρόθυμη να τους βρει μονοθέσιο για το 2014. Ο da Costa έχει ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί σε μία ομάδα από τη στιγμή που ο Kvyat υπέγραψε με την Toro Rosso. Οι πιλότοι του GP2 Fabio Leimer και Sam Bird έχουν ελάχιστες πιθανότητες και αυτοί, εκτός από τον Felipe Nasr, ο οποίος διαθέτει ένα τεράστιο χορηγικό πακέτο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr