Marshall: “Ανήθικη συμφωνία Ecclestone – Gribkowsky”

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Preparation Day - Austin, USA

Δεν μπορεί να ηρεμήσει ούτε στα γενέθλιά του ο Bernie Ecclestone, αφού ήταν και πάλι στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με την εταιρία Constantin Medien, o Ecclestone της χρωστάει 171 εκατ. δολάρια, λόγο της υποτίμησης της αξίας των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Ασχέτως με την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για την δωροδοκία ή όχι του Gerhard Gribkowsky από τον κύριο Ecclestone, η Constantin Medien πιστεύει πως οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας BayernLB, που πούλησε στην CVC άξιζαν περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Philip Marshall, δικηγόρο της Constantin Medien ο Ecclestone και ο Gribkowsky έκαναν μια ανήθικη συμφωνία μεταξύ τους, ο μεν Ecclestone για να παραμείνει επικεφαλής στην Formula 1 και ο δε Gribkowsky για χρήματα.

Η συμφωνία της BayernLB αποτελούσε απειλή για τον έλεγχο του Ecclestone στην Formula 1. Βλέπουμε πως η συμφωνία ήταν κυρίως επικερδής για τον κύριο Ecclestone και την εταιρία Bambino, ενώ μειονεκτεί όσο αφορά την BayernLB και όσους ήθελαν να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Ο Ecclestone δεν έχει αρνηθεί πληρωμές 44 εκατ. δολαρίων στον Gribkowsky, αλλά υποστηρίζει πως ενεργούσε υπό τις απειλές του γερμανού, που είχε στα χέρια του πλαστές αποδείξεις ότι ο Bernie φοροδιαφεύγει.

Ο δικηγόρος της Constantin Medien υποστηρίζει πως ο Ecclestone και η οικογενειακή του εταιρία Bambino Holdings κέρδισαν από την αγοροπωλησία πάνω από 1 δις. δολάρια. Η συνολική αξία της Formula 1 τιμολογείται από 3.09 έως 3.34 δις. δολάρια, ενώ η τιμή που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των μετοχών της CVC ήταν 2 δις. δολάρια.

Η δίκη αναμένεται να κρατήσει 6 εβδομάδες με τον Ecclestone να μην ησυχάζει όμως, καθώς ελβετικές αρχές ξεκίνησαν νέα έρευνα ποινικού δικαίου για την υπόθεση κατηγορίας του. Φαίνεται πώς η Constantin Medien σκοπεύει να πάρει τα χρήματά της με κάθε τρόπο.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...