Ο Hulkenberg ίσως μείνει εκτός Formula 1 το 2014

Σχετικά άρθρα

HULK

Ο 26-χρονος Γερμανός είναι ακόμη ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει για την επόμενη χρονιά, όμως οι επιλογές του δείχνουν να λιγοστεύουν επικίνδυνα. Η πιο ποθητή θέση αυτή τη στιγμή, είναι εκείνη στη Lotus. Πρόσφατα Γερμανικά δημοσιεύματα όμως, αναφέρουν πως η συμφωνία με την Quantum δεν προχωράει, κάτι που ουσιαστικά φέρνει στην ομάδα τον Pastor Maldonado με την χορηγία της PDVSA.

Μια τέτοια μετακίνηση θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, αφού η Williams θα χάσει έναν βασικότατο χορηγό. Σ’ αυτή την περίπτωση πρώτη επιλογή θα είναι ο Felipe Massa, ο οποίος ναι μεν θα πληρώνεται από την ομάδα, όμως θα φέρει με την σειρά του αρκετούς χορηγούς που τον υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Auto Motor und Sport Michael Schmidt, οι δυο αυτές αλλαγές δείχνουν να είναι τελειωμένες.

Από εκεί και πέρα, διαβάσαμε πρόσφατα στο άρθρο με τις μετακινήσεις των οδηγών για το 2014, πως η McLaren ψάχνει θέση για το ανερχόμενο αστέρι της, Kevin Magnussen. Πιθανότερο σενάριο είναι να καταλάβει τη θέση του Chilton στη Marussia, ώστε να κοντραριστεί με τον ταλαντούχο Jules Bianchi, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο. Όμως και αυτή η μετακίνηση επηρεάζει το μέλλον του Hulkenberg στη Formula 1.

nico hulkenberg

Η φυγή του Chilton από την ομάδα δεν σημαίνει πως ο Βρετανός θα αποχωρήσει κι από το πρωτάθλημα, όπως θα έπρεπε με βάση τις εμφανίσεις του, αφού το πορτοφόλι του πατέρα του (12 εκατομμύρια χορηγία μέσω της ασφαλιστικής Aon) ίσως του βρει θέση και για το 2014. Αυτή τη στιγμή για τη θέση του Hulkenberg στη Sauber “παίζουν” εκτός του Chilton, και οι Petrov – Gutierrez. Ο Hulk έχει αφήσει ανοιχτό το παράθυρο της παραμονής, όμως η ομάδα φαίνεται πως χρειάζεται και δεύτερο pay-driver πέραν του Sirotkin…

Αυτό σημαίνει πως απομένουν δυο πιθανές κινήσεις για τον Γερμανό. Είτε να μείνει εκτός F1 για άλλον ένα χρόνο όπως το 2011, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει σε καμία περίπτωση, ή να γυρίσει στην Force India. Το δεύτερο σενάριο υποστηρίζει και ο πάντα έγκυρος Eddie Jordan, όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί. Ο Vijay Mallya δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις τάσεις φυγής του Γερμανού πέρσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο επίσημο site της Formula 1:

(Ο Hulkenberg) Είναι ο μοναδικός οδηγός, που εξέφρασε επιθυμία να φύγει από τη Force India μετά από μόλις μία σεζόν. Εκτός από αυτόν, όλοι οι άλλοι οδηγοί ήθελαν πάντα μείνουν εδώ.

Ο Mallya έχει τονίσει πολλές φορές πως δεν ενδιαφέρεται να υπογράψει στην ομάδα του κάποιον pay-driver, κι αυτό ουσιαστικά διαψεύδει τις φήμες περί “γάμου” Chilton και Force India.

Nico-Hulkenberg-Force-India-pic-7GP-Sat-Canada

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Hulkenberg μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το καυτό όνομα για να βρει θέση σε μια πρωτοκλασάτη ομάδα και τώρα δείχνει πως είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τον δρόμο ενός ακόμη ταλαντούχου και αγαπητού από το κοινό οδηγού, του Kamui Kobayashi. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε, ώστε να μην χαθεί άλλο ένα ταλέντο από το grid της Formula 1, είναι να βρει η Lotus τους απαιτούμενους πόρους για να υπογράψει με τον Γερμανό.

[Πηγές: GMM/Auto Motor und Sport/Formula 1|Photo Copyrights: Sahara Force India/Sauber F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr