H Giulia είναι σχεδιαστική πρόκληση για την Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

alfa-romeo-gloria-concept-8

Ο αρχισχεδιαστής του Fiat Chrysler Group, Lorenzo Ramaciotti σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Αγγλικό Autocar αποκάλυψε πως η νέα Giulia είναι μια σχεδιαστική πρόκληση για την Alfa Romeo.

Σύμφωνα με τον Ramaciotti, ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου που θα αντικαταστήσει την 159, είναι η πιο δύσκολη σχεδιαστική πρόκληση για την Alfa Romeo που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, με τους Ιταλούς να θέλουν να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο σχεδιαστικά αυτοκίνητο με ιταλικό ταμπεραμέντο που θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Η Giulia θα πωλείται σε όλο τον κόσμο και στην Αμερική θα κάνει καριέρα με τους V6 Pentastar κινητήρες της Chrysler να βρίσκονται κάτω από το καπό της. Στην Ευρώπη από την άλλη, ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες της θα υπάρχει ο 1.750 κ.εκ κινητήρα της 4C, ένας 1.400αρης κινητήρα της μαμάς Fiat, ο νέος 6-κύλινδρος turbo TBI κινητήρας, αλλά και ο V6 πετρελαιοκινητήρας της Chrysler που φορούν τα Chrysler 300C και Jeep Grand Cherokee.

Οι φήμες μιλούν και για έναν ολοκαίνουργιο tri-turbo V6 βενζινοκινητήρα ο οποίος θα τοποθετηθεί στην γρήγορη έκδοση GTA.

Όλοι οι κινητήρες θα συνεργάζονται είτε με 6-τάχυτα μηχανικά κιβώτια είτε με το 6-τάχυτο και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο TCT, ενώ αργότερα, είναι αρκετά πιθανό να δούμε και μια υβριδική έκδοση, που θα φορά τον ίδιο κινητήρα που θα φορά και η υβριδική Maserati Ghibli.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Sergio Marchionne, η Giulia θα είναι διαθέσιμη σε sedan και σε wagon έκδοση και θα περιλαμβάνεται στο νέο 5-ετές πλάνο της Alfa Romeo που θα παρουσιαστεί στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2014.

Η Giulia θα είναι πισωκίνητη και θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Αναμένεται να βγει στην αγορά στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016 και αρχικά θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Ευρώπης, με την αγορά της Αμερικής να ακολουθεί.

Alfa Romeo Gloria Concept

[Πηγή: Autocar | Photos: Alfa Romeo Gloria Concept by Αλέξανδρος Λιώκης]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα