Η NHTSA ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τα καμμένα Tesla Model S

Σχετικά άρθρα

Tesla-Model-S-fire

Τελικά η Εθνική Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των Η.Π.Α (NHTSA) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε επίσημη έρευνα σχετικά με τα καμμένα Tesla Model S, θέλοντας να ερευνήσει το πως και το γιατί τα τρία Model S πήραν φωτιά. Η έρευνα ζητήθηκε από την ίδια την Tesla, όπως το ανακοίνωσε ο Elon Musk μέσω του blog του site της Tesla, έτσι ώστε να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις υπήρχαν.

Στους δρόμους των Η.Π.Α κυκλοφορούν 19.000 Model S και έχουν καεί μόλις τρία. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα 6.333 Model S έχει πιάσει φωτιά, χωρίς μάλιστα κάποιος άνθρωπος να τραυματιστεί στα περιστατικά αυτά. Κατ ‘αντιδιαστολή, στις Η.Π.Α το 2012, υπήρχαν 172.500 πυρκαγιές αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης, νούμερο που ισούται περίπου με ένα καμένο όχημα σε κάθε 1.450 οχήματα που κυκλοφορούν στις Η.Π.Α.

Τα δύο Model S πήραν φωτιά όταν παρέσυραν κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, ενώ το άλλο πήρε φωτιά, μετά από τροχαίο ατύχημα, με το συγκεκριμένο Model S να πέφτει πάνω σε δέντρο. Το πρόβλημα με το Model S φαίνεται κυρίως να είναι η προστασία της μπαταρίας, όταν το αυτοκίνητο παρασύρει ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Η Tesla ανακοίνωσε επίσης πως το Model S θα πάρει μια over-the-air αναβάθμιση στην αερανάρτηση, η οποία θα αυξάνει την απόσταση από το έδαφος όταν το αυτοκίνητο κινείται στον αυτοκινητόδρομο. Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2014, με την Tesla να αυξάνει παράλληλα και την εγγύηση που προσφέρει για την κάλυψη ζημιών λόγω πυρκαγιάς, ακόμη και αν οφείλεται σε σφάλμα του οδηγού.


[Πηγή: NHTSA, Bloomberg, Tesla]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...