Ακόμα και η ίδια η VW εξεπλάγη από την επιτυχία των diesel στις Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα

2013-Volkswagen-Beetle-TDI-Logo

Τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με diesel κινητήρες, κερδίζουν έδαφος στην Αμερική. Μάλιστα, κερδίζουν έδαφος με τέτοιο ρυθμό που μέχρι και η ίδια η Volkswagen εξεπλάγη.

Η υπόθεσή μας όταν ξεκινήσαμε, επειδή θα έπρεπε να προσελκύσουμε πελάτες από ανταγωνιστές, ήταν πως αυτοί οι πελάτες θα ήταν «παντρεμένοι» με τους βενζινοκινητήρες. Νομίζαμε πως το βήμα του να τους κερδίσουμε σαν πελάτες θα ήταν σημαντικό από μόνο του και πως θα ήταν ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα το να τους μετατρέψουμε σε diesel.

Δήλωσε στο Autocar o CEO της Volkswagen of America, Jonathan Browning. Σύμφωνα με το Αγγλικό μέσο, η VW έχει 72% μερίδιο στα «ελαφριά» diesel οχήματα στην Αμερικανική αγορά. Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως το 22% των πωλήσεων της εταιρίας τον Οκτώβριο που μας πέρασε, ήταν diesel οχήματα με το Passat να είναι το best seller. Ο Browning έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας:

Για την ακρίβεια, επειδή το Passat είναι τόσο εκπληκτική πρόταση –σχεδόν 1300 χιλιόμετρα αυτονομία και με το τυπικό Αμερικανικό προφίλ οδήγησης είναι πιθανό να έχει καλύτερη από την επίσημη κατανάλωση γιατί περιλαμβάνει πολλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους- οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...