Μόνο 3 ομάδες θα συμμετάσχουν στο τεστ ελαστικών της Pirelli

Σχετικά άρθρα

pirelli_26

Το πρωτάθλημα του 2014 έχει ήδη ξεκινήσει στα σχεδιαστήρια των ομάδων και η Pirelli, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες των νέων κανονισμών, θα πραγματοποιήσει το πρώτο 3ήμερο τεστ της χρονιάς, στην πίστα του Bahrain στις 17-19 Δεκεμβρίου. Σκοπός θα είναι η συλλογή δεδομένων από τις νέες γόμες που προορίζονται για το 2014 και οι οποίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ιταλικής εταιρείας, θα είναι πιο συντηρητικές και περισσότερο ανθεκτικές, σε σχέση με αυτές που είδαμε μέχρι σήμερα.

Οι κανονισμοί της FIA απαγορεύουν την χρήση μονοθεσίων δυο ετών ή νεώτερα, αλλά αυτή τη φορά, κατ’ εξαίρεση, θα χρησιμοποιηθούν μονοθέσια της σεζόν του 2013. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός πως στο τεστ προσκλήθηκαν μόνο οι 4 πρώτες ομάδες του περασμένου πρωταθλήματος (Red Bull-Mercedes-Ferrari-Lotus), με τη Lotus να απορρίπτει την πρόσκληση εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών.

Όπως είναι λογικό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες με αυτή την απόφαση, αφού δεν θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν πληροφορίες από πρώτο χέρι. Παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα άντεχαν οικονομικά το συγκεκριμένο τεστ, κάποιες, όπως η McLaren και η Williams, δικαίως νοιώθουν μειονεκτικά. Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα, έχει ήδη συμφωνηθεί πως οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα διαβιβασθούν στη συνέχεια σε όλους, με εξαίρεση κάποια ιδιωτικά στοιχεία γύρω από τα μονοθέσια, κάτι που σημαίνει πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του τεστ. Επίσης, όσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν τα μονοθέσιά τους, έχουν το δικαίωμα να στείλουν παρατηρητές στο Bahrain κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Στις 2 εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη του τεστ, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σε σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων, πράγμα που σημαίνει πως οι Red Bull, Mercedes και Ferrari, θα μπουν με πλεονέκτημα στη μάχη για το πρωτάθλημα του 2014.

[Πηγή: Autosprint]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...