Η GM κόβει 6.000 θέσεις εργασίας στη Νότια Κορέα

Σχετικά άρθρα

gm chevrolet

Η General Motors έχει ανακοινώσει τα σχέδια για να εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα “εθελουσίας εξόδου” για περίπου 6.000 εργαζομένων στη Νότια Κορέα από τον Μάρτιο του επόμενου έτους , στο πλαίσιο της “συνεχιζόμενης προσπάθειας για την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας” της εταιρείας , σύμφωνα με εκπρόσωπος της GM.

Συγκεκριμένα , η μαζική μείωση των θέσεων εργασίας συνδέεται άμεσα με την αποχώρηση της Chevrolet από την Ευρώπη μέχρι στο τέλος του 2015 . Δεδομένου ότι η Ευρώπη είναι ο κύριος προορισμός των εξαγωγών της Νότιας Κορέας , με εννέα στα δέκα Chevrolet που πωλούνται στην Γηραιά Ήπειρο να κατασκευάζονται στην ασιατική χώρα, η GM θα απολύσει 6.000 εργαζόμενους σε γραφεία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.200 ατόμων που εργάζονται στον τομέα έρευνας και σχεδιασμού. Είναι ο τέταρτος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας από το 2009 στη Νότιο Κορεά από την GM, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα κατασκευάσει εκεί την επόμενη γενιά του Chevrolet Cruze, με ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Opel Mokka να γίνεται από το 2014 στην Ισπανία.

Πιο νωρίς από αυτόν τον μήνα, η GM ανακοίνωσε ότι η Chevrolet θα πέσει ως κύριο εμπορικό σήμα στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2015, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις της Opel. Ωστόσο, η Chevrolet θα συνεχίσει να πωλεί τις Corvette και Camaro στη Γηραιά Ήπειρο, με ολόκληρο το lineup της εταιρείας να εξακολουθεί να προσφέρεται στη Ρωσία και στις Κοινοπολιτείες Ανεξαρτήτων Κρατών.

[Πηγή: WPBOnline, Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...