Έρχεται παράταση στη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

eforia1

Μπορεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης με δηλώσεις του χθες να ξεκαθαρίζει πως από την μεριά του δεν θα εισηγηθεί ώστε να δοθεί παράταση στη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αφού όπως ανέφερε “δεν βλέπουμε κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα το οποίο να μας οδηγεί, τουλάχιστον εμάς, στο να εισηγηθούμε την παράταση πληρωμής των τελών“, αλλά το γεγονός πως σήμερα επικρατούσε το αδιαχώρητο στις τράπεζες και στις εφορίες με τους φορολογούμενους που σπεύδουν την τελευταία στιγμή να πληρώσουν φόρους και τέλη, να παραλάβουν τον κλειδάριθμο και να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους καθώς αδυνατούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014, θεωρείται βέβαιο πως τελικά το υπουργείο θα δώσει παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποφασίσει αν θα παρατείνει την προθεσμία που εκπνέει το μεσημέρι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014 και των δόσεων του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.

Σε κάθε περίπτωση η παράταση της προθεσμίας θα διευκολύνει τους φορολογούμενους αφού μέχρι χθες περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε σύνολο 5,5 εκατ. δεν είχαν περάσει από το ταμείο των τραπεζών ή τα ΕΛΤΑ για να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Την ίδια ώρα όμως χιλιάδες πολίτες περιμένουν στην ουρά της εφορίας για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία ενώ από το 2009 έχουν κατατεθεί περισσότερες από 1,4 εκατ. πινακίδες οχημάτων.

Να τονιστεί πως σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος. Για όσους καταθέτουν τις πινακίδες τους η εφορία ζητά:

– Δήλωση ακινησίας.

– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

– Πινακίδες

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

– Ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν ο ίδιος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...