Η Apple έχει ήδη μιλήσει με την Tesla για πιθανή εξαγορά

Σχετικά άρθρα

apple tesla

Ήταν άνοιξη του 2013 όταν υπήρχαν φήμες πως η Apple, ο τεχνολογικός κολοσσός ήθελε να αγοράσει τη Tesla. Μερικούς μήνες μετά μαθαίνουμε πως εκείνα τα δημοσιεύματα δεν ήταν απλά φήμες και εικασίες των αναλυτών, αλλά υπήρξαν συναντήσεις μεταξύ των στελεχών των δύο εταιριών.

Και δεν αναφέρομαι σε χαμηλόβαθμα στελέχη, αλλά στα μεγάλα κεφάλια των δύο Αμερικανικών κολοσσών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της San Francisco Chronicle ο Elon Musk, CEO της Tesla, την άνοιξη του 2013, είχε συναντηθεί με τον Adrian Perica, επικεφαλή εξαγορών και συγχωνεύσεων της Apple, Adrian Perica, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συνάντηση αυτή έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε η Apple προς το δημιούργημα του Musk. Το τι έγινε τότε και το τι ειπώθηκε κανείς δεν ξέρει. Πάντως αν τότε η Apple ήθελε να αγοράσει τη Tesla θα ξόδευε κοντά στα 5 με 6 δις δολάρια μιας και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας τότε ανερχόταν στα 35 δολάρια. Πλέον με την μετοχή της να έχει σκαρφαλώσει στα 200 δολάρια, αν η Apple σκέφτεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην εξαγορά της Tesla, θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της, ποσό μεγαλύτερο των 25 δις δολαρίων.

Η Apple πάντως από την ημέρα που προσέλαβε τον Adrian Perica από την Goldman Sachs, έχει επιταχύνει το ρυθμό εξαγορών. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, μέσα στους προηγούμενους τρεις μήνες η Apple δαπάνησε 525 εκατ. δολάρια σε συμφωνίες, σχεδόν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με αυτό που δαπάνησε ολόκληρο το 2012.

[Πηγή: Sfgate]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...