10 από τα καλύτερα κανάλια με θέμα το αυτοκίνητο στο Youtube

Σχετικά άρθρα

disney-and-youtube-sign-video-partnership-da4c90c68f

Για να παρακολουθείς το Autoblog.gr, μάλλον αγαπάς το αυτοκίνητο. Σου αρέσει να διαβάζεις γι’ αυτό, να μιλάς γι’ αυτό. Θέλεις να μαθαίνεις τα τελευταία νέα, θέλεις να βλέπεις τα πιο περίεργα ή εντυπωσιακά videos και σε γενικές γραμμές να είσαι ενήμερος για ότι συμβαίνει. Επίσης, με δεδομένο πως σου αρέσει το αυτοκίνητο, μάλλον παρακολουθείς και εκπομπές με θέμα το αυτοκίνητο. Είτε μιλάμε για εκπομπές στην τηλεόραση (Top Gear, Fifth Gear κ.ά.), είτε, επειδή ζούμε στον 21ο αιώνα, εκπομπές στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα, στο Youtube. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες; Μία ομάδα του Autoblog, αποτελούμενη από 7 ανθρώπους, 32 πίθηκους, 1 γάιδαρο και 13 απλήρωτους λεμούριους, έπειτα από κυριολεκτικά άπειρες ώρες στο διαδίκτυο, κατέληξε στα καλύτερα (κατά τη γνώμη μου) κανάλια και σου τα παρουσιάζει για να μην χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας τα.

/Drive

DRIVE

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ήρθε και έθεσε νέα standards. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κανάλι, με τεράστιο εύρος στο περιεχόμενο του: από απλές δοκιμές αυτοκινήτων έως βελτιωμένα και από musclecars, μέχρι συζητήσεις φιλοσοφικού ή motorsport περιεχομένου. Η ποιότητα των videos είναι σε γενικές γραμμές άριστη και οι δοκιμαστές (βλ. Chris Harris, Matt Farah, Mike Musto κλπ) ξέρουν τι λένε. Το γεγονός ότι πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει videos από αυτό το κανάλι, πιστεύω αποδεικνύει το πόσο μας αρέσει.

Motor Trend

maxresdefault

Αν δεν κάνω λάθος, το κανάλι αυτοκινήτου με τους περισσότερους συνδρομητές και αυτό κάτι λέει. Όπως και το /Drive, το Motor Trend έχει μεγάλη ποικιλία στο περιεχόμενο του και δημοσιογράφους (Carlos Lago, Johny Lieberman, David Freiburger κ.ά.) με γνώσεις για το αυτοκίνητο. Τα videos είναι πάντοτε όμορφα και καλογυρισμένα με ενδιαφέροντα θέματα, ενώ αν ζητάς χιούμορ και ανευθυνότητα, τότε σου συστήνω ανεπιφύλακτα το Roadkill, ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου.

EVO

maxresdefault

Αν υπάρχει ένα κανάλι που διεκδικεί τον τίτλο “Ευρωπαϊκό Motor Trend”, τότε αυτό είναι το EVO. Η ποιότητα παραγωγής είναι πάντα κορυφαία και το θέμα του εκάστοτε video (το αυτοκίνητο) πάντα ενδιαφέρον. Μπορεί οι παρουσιαστές/δημοσιογράφοι να μην έχουν τον χαρακτήρα των Αμερικανών “ανταγωνιστών” τους, αλλά πιστεύω πως το EVO είναι ένα κανάλι που αξίζει να παρακολουθείς.

Autocar

Autocar

Ο βασικός “αντίπαλος” του EVO. Το Autocar όμως κάνει τα πράγματα λίγο πιο διαφορετικά. Πρώτα απ’ όλα, βασίζεται στην προσωπικότητα του Steve Sutcliffe. Αν τον συμπαθείς, τότε καλώς. Αν όχι, τότε μην κάνεις καν τον κόπο με αυτό το κανάλι. Εγώ έχω μάθει να φιλτράρω κάποια από αυτά που λέει οπότε είμαι ok αλλά όπως και να έχει, το γεγονός ότι ο Sutcliffe ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος παγκοσμίως που οδήγησε την LaFerrari, κάτι λέει…

The Smoking Tire

The Smoking Tire

Μπορεί να μην έχει την πληθώρα των videos άλλων καναλιών και να μην ανανεώνεται συχνά, αλλά όταν ανανεώνεται, αξίζει. Το Smoking Tire είναι το “παιδί” του Matt Farahπου ίσως να γνωρίζετε από το /Drive. Ευθύς, ειλικρινής και με άφθονο χιούμορ, δεν θα σου γεμίσει το κεφάλι με αηδίες αλλά θα σχολιάσει χωρίς πάθος ή φόβο για ότι νομίζει αυτός πως πρέπει να σχολιαστεί.

XCAR

XCar

Ένα από τα πλέον υποτιμημένα κανάλια εκεί έξω. Το XCAR συνδυάζει ενδιαφέροντα θέματα με κινηματογραφικού επιπέδου εικόνα. Ειλικρινά. Σκηνοθεσία, φωτισμός, φωτογραφία, τα πάντα, είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Επίσης, ακόμα και αν έχεις δει τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν, αξίζει να τα ξαναδείς για τον τρόπο που το XCAR τα παρουσιάζει. Τέλος, μην κάνεις το λάθος να παρακάμψεις τα ντοκυμαντέρ!

Petrolicious

Petrolicious

Άλλο ένα κανάλι του οποίου videos έχουμε φιλοξενήσει πολλές φορές. Πώς να μην το κάνουμε όταν το Petrolicious μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε κλασικά αυτοκίνητα και να ακούσουμε την ιστορία πίσω από αυτά; Όποιος λάτρης του κλασικού δεν γνωρίζει αυτό το κανάλι, μπορεί να σταματήσει προσωρινά να διαβάζει αυτό το άρθρο, να πάει να “καεί” με τα 67 video του και να γυρίσει να συνεχίσει. Δεν κρατάμε κακίες!

Regular Car Reviews

RegularCarReviews

Ώρα για κάτι διαφορετικό. Το Regular Cars δεν ασχολείται με τα τελευταία, καλύτερα μοντέλα που κυκλοφορούν εκεί έξω αλλά βασίζεται στους οπαδούς του για να του παρέχουν τα δικά τους αυτοκίνητα να δοκιμάσει. Στην αρχή, οι δοκιμές μπορεί να ξενίσουν ή να δυσκολέψουν τον θεατή (ή και τα δύο). Η γρήγορη απόδοση, το καυστικό χιούμορ και ο “εναλλακτικός” σχολιασμός θα σε κάνει ή να το λατρέψεις, ή να το μισήσεις. Εδώ, μην ψάξεις ποιότητα εικόνας και ήχου. Δεν υπάρχει. Η ποιότητα παραγωγής είναι βασική στην καλύτερη των περιπτώσεων αλλά τα κείμενα… αυτά τα κείμενα!

Mighty Car Mods

MCM

Το λεγόμενο και “ότι να ‘ναι κανάλι”. Ο Marty και ο Moog είναι δύο Αυστραλοί που κάνουν πραγματικά ότι τους καπνίσει. Το θέμα είναι όμως, ότι το κάνουν με χιούμορ και (συνήθως) πολύ χαμηλό budget. Τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν ενώ αν πιάνουν τα χέρια σου, τότε οι χαμηλού κόστους “μετατροπές” που κάνουν στα αυτοκίνητα τους, θα σου δώσουν ιδέες και/ή θα σου λύσουν απορίες. Μην τους παίρνεις όμως πολύ στα σοβαρά γιατί ούτε καν οι ίδιοι το κάνουν!

Saabkyle04

photo

Μοναδικό κανάλι. Οι δοκιμές που κάνει είναι άκρως αναλυτικές. Τα πλάνα του θα σε κάνουν να νιώσεις πως είσαι δίπλα του. Η ποικιλία των αυτοκινήτων που δοκιμάζει είναι τρομακτική. Η προσοχή στην λεπτομέρεια (όχι του μόνο του video αλλά και του αυτοκινήτου) πλησιάζει επικίνδυνα στα χωράφια της εμμονής. Η ουσία είναι πως το Saabkyle04, είναι ένα κανάλι που αξίζει να δοκιμάσεις.

Αυτά από εμένα. Ξέρω πως άφησα πολλά κανάλια απ’ έξω αλλά αυτά είναι τα δικά μου αγαπημένα. Ελπίζω μέσα σε αυτά να βρεις κάποιο που δεν ήξερες και να το δοκιμάσεις. Που ξέρεις; Μπορεί να σου αρέσει. Τέλος, όπως πάντα στα σχόλια, μπορείς να βάλεις κανάλια που παρέλειψα ή ξέχασα, έτσι ώστε να μοιραστεί η γνώση και να ανταμείβεται η προσπάθεια και η ποιότητα!

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο gov.gr το ΚΤΕΟ και οι πόντοι ποινής

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και άμεσα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους πόντους που έχουν λάβει στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς...

Τα αυτοκίνητα που είπαμε αντίο το 2023

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το 2023 να αποτελέσει παρελθόν και μαζί του δεκάδες αυτοκίνητα θα γίνουν ανάμνηση, μιας και οι αυτοκινητοβιομηχανίες πήραν την απόφαση...