Dennis: Ο Alonso θα ήταν ευπρόσδεκτος στη McLaren το 2015

Σχετικά άρθρα

Dennis Alonso

Η βασικότερη αλλαγή που πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να γίνει στη McLaren το 2015 είναι η υπογραφή συμφωνίας μ’ έναν οδηγό που θα μπορεί να βγάζει στην πίστα σχεδόν το 100% τής απόδοσης του μονοθεσίου. Ο Nico Rosberg ήταν μία από τις επιλογές, αλλά φαίνεται πως έχει κάνει ανανέωση συμβολαίου μέχρι και το 2016. Ένα άλλο μεγάλο όνομα είναι αυτό τού Fernando Alonso. Θα μου πεις, έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2016 με τη Ferrari, αλλά προφανώς υπάρχουν άγνωστες ρήτρες σ’ αυτό, ενώ βλέπουμε ότι ούτε στην 5η του χρονιά με τη Scuderia θα καταφέρει να πάρει τον τρίτο του τίτλο.

Η κατάσταση της ιταλικής ομάδας έχει πυροδοτήσει φήμες για επαφές τής McLaren με τον Ισπανό, αν και οι δύο το έχουν διαψεύσει. Φαίνεται, όμως, ότι ο επί κεφαλής τού McLaren Group, Ron Dennis, έχει δηλώσει στα ιταλικά ΜΜΕ πώς θα ήθελε τον Alonso να γίνει ο ηγέτης τής ομάδας του από το 2015, όταν θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη βρετανικής ομάδα, λόγω επιστροφής τής Honda.

Ο Fernando θα ήταν ευπρόσδεκτος πίσω στη McLaren. Σας εκπλήσσει που μιλάω για τον Fernando; Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε και πάλι. Το 2015, θα έχουμε τη Honda, και χρειαζόμαστε έναν σπουδαίο οδηγό.

Οι δηλώσεις αυτές, αν όντως έχουν γίνει, δεν είναι ένα μόνο μήνυμα προς τον Alonso, αλλά κι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τον Jenson Button, καθώς ο Dennis δεν τον θεωρεί “σπουδαίο” οδηγό, ικανό να πάρει από το χέρι τη McLaren το 2015 και να… στραγγίξει την MP4-30, όπως σίγουρα μπορεί να κάνει ο “El Nano”. Για τον Kevin Magnussen δεν κάνω αναφορά, διότι είναι ακόμα μικρός για να γίνει ηγέτης ομάδας, και δεν δείχνει προς το παρόν ότι είναι ο “νέος Hamilton”.

Αν ήμουν στη θέση τού Dennis, θα κοιτούσα κι άλλους οδηγούς (είμαι σίγουρος ότι το κάνει). Ας δούμε λίγο τις επιλογές που θα είχα στη διάθεσή μου: Έστω ότι δεν μπορούσα να φέρω τον Alonso ή τον Rosberg. Το βλέμμα μου θα έπεφτε πάνω στον Nico Hulkenberg, που παλεύει συνεχώς μ’ έναν κατώτερο μονοθέσιο και μας έχει εντυπωσιάσει πολλές φορές.

Πέρα από τον Γερμανό, ο Romain Grosjean έχει πολύ καλή απόδοση από πέρυσι και δείχνει να είναι πιο γρήγορος από τον Button. Εντάξει, ο Γάλλος δεν μας γεμίζει το μάτι για οδηγός-ηγέτης, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει το ερώτημα “γιατί όχι;” και δε βρίσκω απάντηση! Μία πολύ καλή επιλογή θα ήταν και ο Daniel Ricciardo, αλλά έχει συμβόλαιο και θα παραμείνει στη Red Bull.

Η ομάδα του Woking δε χρειάζεται μόνο οδηγό, αλλά κι έναν Τεχνικό Διευθυντή. Ο Tim Goss δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ηγηθεί τής προσπάθειας σχεδιασμού και κατασκευής ενός κορυφαίου μονοθεσίου, και ο Bob Bell θα ήταν μια εξαιρετική λύση (κάτι μου λέει ότι θα μετακομίσει τελικά στο Woking), ενώ το ιδανικό θα ήταν να πήγαινε μαζί του και ο Ross Brawn, ως επί κεφαλής ομάδας που θα βοηθά προφανώς τους τεχνικούς.

Προς το παρόν, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, και ο χρόνος είναι αυτός που θα μας δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε…

ΠηγήF1 Aldia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα