H Qoros θέλει το 10% των πωλήσεων της να πηγαίνει στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

772532_211113qoros_1

Η Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Qoros έχει μεγάλες βλέψεις για την αγορά της Ευρώπης και στοχεύει να πουλάει στη Γηραιά Ήπειρο πάνω από το 10% της συνολικής παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρίας Stefano Villanti, δήλωσε:

Η Ευρώπη θα παίξει σημαντικό ρόλο

Η Qoros αποτελεί σύμπραξη 50/50 της κινέζικης Chery Automobile και της Israel Corporation, και εδώ και εφτά μήνες έχει ξεκινήσει η διάθεση των αυτοκινήτων της στην αγορά της Σλοβακίας. Γιατί εκεί; Σύμφωνα με τον Villanti:

Η Σλοβακία αποτελεί μια χώρα που θα τεστάρουν το προϊόν τους, αλλά και που κυριαρχεί η αγορά των sedan αυτοκινήτων, με το πρώτο τους αυτοκίνητο να είναι sedan [το Qoros 3 Sedan]

Μετά τη Σλοβακία θα ακολουθήσουν και άλλες στη κεντρική και ανατολική Ευρώπη, μετά στις Σκανδιναβικές, μέχρι να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2016.

Qoros 3 Hatch

Το Qoros 3 Hatch θα προστεθεί στη γκάμα της εταιρίας για τη Σλοβακία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ, πάλι σύμφωνα με τον Villanti, θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια ένα crossover και ένα τετρακίνητο SUV.

Αναγνωρίζει ότι η τιμή των €20.900 του Qoros 3 Sedan δεν είναι η χαμηλότερη δυνατή, αλλά το αυτοκίνητο αποτελεί ένα τα καλύτερα value for money, καθώς ένα από τα στοιχεία του εξοπλισμού του είναι η σύνδεση μέσω 3G με το internet χωρίς καμία επιβάρυνση του πελάτη.

Qoros 3 Hatch 2014 (2)

Η κινεζο-ισραηλινή εταιρία επένδυσε 2.5 δις δολάρια (€ 1.890.000.000), για να μπορέσει να συνθέσει μια γκάμα πέντε μοντέλαων, το χαμηλότερο νούμερο, όπως πιστεύει, για μια αυτοκινητοβιομηχανία που χρειάζεται για να φέρει το ίδιο αριθμό εσόδων.

Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Changshu της Κίνας, το οποίο έχει δυνατότητα να κατασκευάζει έως 150.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η Qoros, αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί να αυξήσει τη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια στις 250.000 αυτοκίνητα, ενώ με επέκταση του εργοστασίου, η παραγωγή μπορεί να αγγίξει έως και τις 450.000 μονάδες ετησίως.

Το Qoros 3 Sedan έχεi 2.690 χλστ και μήκος 4.615 χλστ., εξασφαλίζοντας του ένα πολύ ευρύχωρο εσωτερικό χώρο. Βασίζεται σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα και έχει χρησιμοποιηθεί χάλυβας υψηλής αντοχής που είχε αποτέλεσμα το Qoros 3 Sedan να αναδειχθεί το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2013 από το Euro NCAP.

Qoros 3 Sedan awarded five stars by Euro NCAP (2)

Μηχανικά φοράει έναν 1.600αρη κινητήρα βενζίνης σε δύο εκδόσεις, ατμοσφαιρική και turbo. Ο πρώτος αποδίδει 126 άλογα με 155 Nm ροπής και τα 0-100 χλμ τα κάνει σε 11,6 δευτερόλεπτα, ενώ με το 6-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο τα κάνει σε 12,6 δευτερόλεπτα. Έχει μέση κατανάλωση 6,3 λίτρα/100 χλμ με το μηχανικό κιβώτιο και 6,1 λίτρα/100 χλμ με το αυτόματο κιβώτιο, που συνδυάζονται με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη

772524_211113qoros_2

Η turbo εκδοχή του παράγει 156 άλογα με 210 Nm ροπής και συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 6,5 λίτρα/100 χλμ.

Τέλος,φορά ζάντες 16″ έως 18″ και θα είναι διαθέσιμο σε 6 εξωτερικά χρώματα τα οποία δεν θα χρεώνονται.

ΠηγήQoros

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Qoros Milestone Concept

Η Qoros παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου το Milestone Concept. Το πρωτότυπο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα "Qubic Aesthetics" και φέρει φωτιζόμενο λογότυπο, αεροδυναμικής...

Επίσημο: Qoros Young

Η Qoros παρουσίασε επίσημα το Young, ένα νέο compact SUV με το οποίο θέλει να προσελκύσει νεότερο κοινό. Το μοντέλο τοποθετείται κάτω από το...

Η Qoros παρουσιάζει ένα SUV για το νεανικό κοινό

H Qoros παρουσίασε ένα νέο SUV, με το οποίο αποσκοπεί να προσελκύσει το νεανικό κοινό, γι'αυτό και το ονομάζει Young. Τα αποκαλυπτήρια του θα...

Qoros Koenigsegg K EV με 870 άλογα

Ντεμπούτο στη Σαγκάη κάνει το Qoros K EV, ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρία σε συνεργασία με την Koenigsegg και φορά τέσσερις...
Autoblog.gr