Η Nissan εξηγεί το σχεδιασμό του 2020 Vision Gran Turismo Concept

Σχετικά άρθρα

206655

Αυτή τη στιγμή στο χώρο που πραγματοποιείται το Goodwood η Nissan εκθέτει το 2020 Vision Gran Turismo Concept.

Στο παρακάτω βίντεο που έδωσε η ιαπωνική εταιρία μπορείς να δεις τα highlights της εξέλιξης του πρωτοτύπου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι διαθέσιμο στο Gran Turismo 6. Είναι αποτέλεσμα μια ομάδες νεαρών σχεδιαστών στο ευρωπαικό κέντρο σχεδιασμού της Nissan, και δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί με χρήση μεθόδων τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Michael Reinth δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η περίληψη του σχεδιασμού είναι λίγο πολύ η προσπάθεια μας να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο που μοιάζει γρήγορα, εξαιρετικά ενδιαφέρον, που κάνει τους ανθρώπους να πούνε “wow”

Μετά τα πρώτα σχέδια στον υπολογιστή, η Nissan προσπέρασε το στάδιο κατασκευής του μοντέλου σε πηλό και πήγε κατευθείαν στην ψηφιακή απεικόνιση του concept. Αυτό τους επέτρεψε να επικεντρωθούν στην απαράμιλλη αεροδυναμική του αυτοκινήτου το οποίο θα είναι ένα “τεράστιο πλεονέκτημα στο ίδιο το παιχνίδι.”

Ο Takashi Kamiyama, μηχανικός αεροδυναμικής, εξηγεί:

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιτρέψει στον αέρα να περάσει μεταξύ των ελαστικών και την καμπίνα, ώστε ο αέρας να “κοπεί” όσο το δυνατόν λιγότερο, μειώνοντας έτσι την αντίσταση.

Η ιαπωνική εταιρία το περιγράφει ως “το όραμα ενός μελλοντικού Nissan υψηλής απόδοσης”, με το concept να έχει χωροταξική διάταξη 2+2 και να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το GT-R.

Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε την γνωστή πλέον μάσκα σχήματος V, που πλαισιώνεται από λεπτούς LED προβολείς, μεγάλους αεραγωγούς και αεριζόμενο καπό. Προχωρώντας πίσω, το αμάξωμα διαθέτει αρκετές καμπύλες, με τον οροφή να έχει διπλή “φούσκα”, πίσω στρογγυλά φωτιστικά σώματα, ενώ άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι το χαμηλωμένο παρμπρίζ, οι 5-άκτινες ζάντες του και η carbon αεροτομή.

Το πρωτότυπο αναπτύχθηκε από μια ομάδα νέων σχεδιαστών του Ευρωπαϊκού τμήματος της Nissan, ενώ ήταν σε διαρκή συνεργασία με μια προηγμένη ομάδα μηχανικών από το Τεχνικό Κέντρο της Nissan στη πόλη Ατσούγκι της Ιαπωνίας.

https://www.youtube.com/watch?v=v2-utp6TZ6A

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

NISSAN CONCEPT 2020 VISION GRAN TURISMO CREATORS REVEAL THE DESIGN BRIEF BEHIND THEIR VIRTUAL SUPERCAR

GOODWOOD, England – The NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo began life as dream project for young Nissan designers who were given free rein to create the perfect supercar for their own Gran Turismo fantasy garage.

The design from a team at Nissan Design Europe based in London was seen to have so much potential that it benefited from input from an engineering team based in Japan. Adapting design cues from current Nissan performance models, it was created from scratch using the latest digital design tools. The first, and to date only, physical representation of the car is the actual concept model.

In this video, the NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo creators reveal the design brief behind their virtual supercar. The full-size concept model will be presented at the Goodwood Festival of Speed in the UK.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...