Ο Raikkonen θα χάσει τις δοκιμές στο Silverstone [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

GP GRAN BRETAGNA F1/2014

Ο Kimi Raikkonen φαίνεται πως θα απέχει από τις δοκιμές στην πίστα του Silverstone μετά το ατύχημα που είχε στον Κυριακάτικο αγώνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ferrari, ο Φιλανδός θα ξεκουράζει τον αστράγαλό του, μέχρι το επόμενο GP στη Γερμανία.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του θεωρείται ο οδηγός της Marussia, Jules Bianchi, ο οποίος ανήκει στην ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari. Μέχρι στιγμής πάντως, η Scuderia δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση, με τον Marco Mattiacci να δηλώνει:

Δεν έχουμε πάρει ακόμα κάποια απόφαση. Θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι είναι καλά. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Massa

Η πρώτη ενδοεπικοινωνία του Raikkonen με την ομάδα του μετά το σφοδρό ατύχημα, αφορούσε την υγεία του Felipe Massa, καθώς ο Φιλανδός ρώτησε αν ο Felipe ήταν καλά. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα, δεν κατάφερε να αποφύγει το μονοθέσιο της Ferrari και κατηγόρησε τον Raikkonen για απρόσεκτη είσοδο στην πίστα.

Ο Kimi βγήκε εκτός πίστας και μαχόταν. Νομίζω πως πέρασε μερικά μονοθέσια στην εκκίνηση και ήθελε να επιστρέψει (εντός πίστας) χωρίς να χάσει θέσεις. Ήταν άτυχος γιατί βρήκε σε κάποια προεξοχή και έχασε το μονοθέσιο. Όταν είσαι σε ελεύθερες δοκιμές κόβεις ταχύτητα, αλλά όταν είσαι σε αγώνα προσπαθείς να επιστρέψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό έκανε.

Χτυπώντας στον τοίχο ήρθε κατά πάνω μου. Δεν ήξερα τι να κάνω και απλά έστριψα δεξιά το τιμόνι με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να γυρίσει και να πέσω πάνω του. Χαίρομαι που είναι καλά. Άκουσα ότι (η πρόσκρουση) ήταν 47G. Αυτό είναι φοβερό, η δική μου στον Καναδά ήταν 27G.

Ανανέωση: Η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Jules Bianchi θα αντικαταστήσει τον Kimi Raikkonen την Τετάρτη, ενώ ο Pedro de la Rosa θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της F14 T αύριο, που ξεκινούν οι δοκιμές των ομάδων στη πίστα του Silverstone.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...