Η Formula 1 επιστρέφει στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

Nigel-Mansell-Williams-Mexico-1992

Ο Carlos Slim τα κατάφερε και η Formula 1 επιστρέφει στο Μεξικό το 2015. Η πίστα θα είναι η ίδια που φιλοξένησε αγώνες μέχρι το 1992, 23 χρόνια πριν, το Autódromo Hermanos Rodriguez στο Mexico City, το οποίο θα δεχθεί βελτιώσεις ώστε να είναι σύμφωνο με τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας και φιλοξενίας.

Πέρα από τον Slim, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις έπαιξε και ο Tavo Hellmund, ιθύνων νους του Circuit of the Americas και του Αμερικάνικου GP. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Mexico City, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Alejandro Soberon, δήλωσε:

Είναι γεγονός. Ξεκινήστε τις μηχανές σας, η F1 θα επιστρέψει στο Μεξικό τον επόμενο χρόνο. Αυτή είναι η ώρα του Μεξικού.

Ο Bernie Ecclestone είχε “προδώσει” τις προηγούμενες μέρες την επικείμενη συμφωνία και παρότι δεν βρέθηκε ο ίδιος στη συνέντευξη, δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Formula 1 θα επιστρέψει στην Πόλη του Μεξικού το 2015. Πιστεύω ότι είναι το σωστό για την F1 και το Μεξικό και είμαι σίγουρος ότι θα είναι προς όφελος και των δύο για πολλά χρόνια. Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω όλους σε αυτή την παγκόσμια εκδήλωση, το επόμενο έτος.

Τα ετήσια τέλη φτάνουν τα 30 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που δεν θα καλύπτει ο Slim, ενώ λεπτομέρειες για τη διάρκεια του συμβολαίου δεν έχουν ανακοινωθεί. Με την προσθήκη του Μεξικού, το καλεντάρι της Formula 1 φτάνει τους 20 αγώνες, που είναι -θεωρητικά- και ο μέγιστος αριθμός. Με το Αζερμπαϊτζάν να περιμένει κι εκείνο τη σειρά του, ίσως έχουμε ξανά τις περσινές προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής ή την αύξηση του συνολικού αριθμού των Grand Prix.

 

ΠηγήESPNF1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...