Νέο συμβόλαιο για τη Μελβούρνη, μέχρι και το 2020 στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Melbourne

Τα μονοθέσια της Formula 1 βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Albert Part τής Μελβούρνης το 1996 και, πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, δεν ήταν σίγουρο το μέλλον τής πόλης στο πρόγραμμα του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, με το συμβόλαιο να λήγει στα τέλη τού 2015. Αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς υπάρχει επίσημα νέο συμβόλαιο των δύο πλευρών το οποίο ισχύει μέχρι και το 2020.

Ο Πρωθυπουργός τής Victoria, Denis Napthine, και οι συνεργάτες του κατέβαλαν προσπάθειες για να βρουν τη χρυσή τομή με τους υπεύθυνους της Formula 1, διότι είναι γνωστό ότι το προηγούμενο συμβόλαιο δεν σύμφερε ιδιαίτερα στους Αυστραλούς. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα νέα ποσά, ωστόσο ο Napthine ισχυρίζεται πως το νέο συμβόλαιο είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Η Μελβούρνη θα συνεχίσει να είναι ο πρώτος αγώνας τής χρονιά μέχρι και το 2020, ενώ κανένας από τους εργαζόμενους δε θα χάσει τη δουλειά του. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2013, το κόστος του αγώνα ανήλθε στα 50.700.000 δολάρια Αυστραλία ή 35.100.000 ευρώ αν προτιμάς. Φυσικά, οι κυβερνώντες λένε πως τα χρήματα αυτά των φορολογούμενων πιάνουν τόπο, καθώς ο τουρισμός οδηγεί σε ανάπτυξη της οικονομίας.

ΠηγήThe Age

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...