H Dallara ετοιμάζει ένα sport αυτοκίνητο δρόμου, θα παρουσιαστεί το 2017

Σχετικά άρθρα

12009273031235741551

Η Dallara, πασίγνωστη εταιρία εταιρία που κατασκευάζει αγωνιστικά σασί για διάφορες φορμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα στην ιστορία της.

Ο ιδρυτής της, Gian Paolo Dallara, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε βρετανικό μέσο ανακοίνωσε ότι η εταιρία του εργάζεται πάνω στη κατασκευή ενός ελαφρού sportscar, που θα τεθεί απέναντι στις Lotus Elise και Alfa Romeo 4C. H ιταλική εταιρία έχει σαν στόχο το συνολικό βάρος να μην υπερβαίνει τα 850 κιλά, προσφέροντας αγνή οδηγική εμπειρία, χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα και ηλεκτρικό τιμόνι.

Το αυτοκίνητο, που αναμένεται στην αγορά το 2017, θα διαθέτει μια απλή αναδιπλούμενη οροφή, και για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά η μόνη άνεση που θα διαθέτει θα είναι το air condition.

Μηχανικά θα τοποθετηθεί ένας 2-λιτρος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας προερχόμενος από την Alfa Romeo/Fiat με απόδοση κοντά στους 300 ίππους.

Αν η Dallara δεν χρειάζεται περεταίρω συστάσεις, να θυμίσω ότι ο Gian Paolo Dallara είχε ενεργή συμμετοχή στην εξέλιξη πολλών εξαιρετικών αυτοκινήτων στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα της Ferrari 250 GTO. Είχε προσληφθεί από τον ίδιο τον Enzo Ferrari το 1959 και ήταν υπέυθυνος για την κατασκευή της αεροδυαμικής σήραγγας της Ferrari στο Maranello. Ακόμα, έχει δουλέψει και για την Lamborghini, με τη βοήθεια του να ήταν σημαντική στην εξέλιξη της Miura, την οποία θεωρεί “ως το πιο σημαντικό sportscar της εποχής του”.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρξε κάποιο αυτοκίνητο με το σήμα της Dallara, ο 77-χρονος μηχανικός αποκρίθηκε ότι δεν υπήρξαν τα κατάλληλα κεφάλαια αλλά και απαραίτητος χρόνος, ενώ έκλεισε ότι η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί στις 100 μονάδες με την τιμή του να πλησιάζει τα €80.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...