Η Ρωσία ίσως βάλει εμπάργκο και στις εισαγωγές αυτοκινήτων, αν η Δύση εφαρμόσει νέες κυρώσεις

Σχετικά άρθρα

Russian President Vladimir Putin Hold A Government Meeting On Arms Manufacture

Η Ρωσία απαντά με εμπάργκο στις οικονομικές κυρώσεις που εφαρμόζουν κατά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Η.Π.Α και μετά τα φρούτα και τα λαχανικά, ίσως μπει εμπάργκο και στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Ρωσική εφημερίδα Vedomosti, η Ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει εμπάργκο στα αυτοκίνητα που εισάγονται από ευρωπαϊκές και αμερικανικές βιομηχανίες, με το εμπάργκο να μην αφορά τα οχήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια που διαθέτουν οι Δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία. Οι εταιρείες Ford, Volkswagen, Renault, Toyota και Hyundai ήδη διαθέτουν εργοστάσια σε ρωσικό έδαφος. Πέρυσι 2,6 εκατ. αυτοκίνητα πουλήθηκαν στη Ρωσία, εκ των οποίων το 27% ήταν εισαγόμενα, ενώ στο ίδιο ποσοστό ανήλθαν και οι πωλήσεις εισαγώνεμων αυτοκινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Οι προτάσεις για τις ενδεχόμενες ρωσικές κυρώσεις έχουν ήδη κατατεθεί στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ως τώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Η Μόσχα έχει ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή διάφορων τροφίμων από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. Πέραν των αυτοκινήτων, η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής προστατευτικών εμπορικών μέτρων για τους κλάδους της κατασκευής πλοίων και αεροσκαφών, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Vedomosti.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...