Η Jaguar ίσως κατασκευάσει εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες

Σχετικά άρθρα

Jag_XE_S_Image_080914_03

H Jaguar στο μέλλον ίσως αντικαταστήσει τους V6 κινητήρες με νέους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες. Η βρετανική εταιρία θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των νέων Ingenium κινητήρων της, και έτσι μετά τα τετρακύλινδρα μοτέρ, ετοιμάζει και εξακύλινδρους κινητήρες.

Οι Ingenium κινητήρες είναι turbo, διαθέτουν αλουμινένια μπλοκ και μοιράζονται την διάμετρο των κυλίνδρων, την διαδρομή του εμβόλου και το διάκενο κυλίνδρου, με τον κυλινδρισμό να αυξάνεται ανά 500 κυβικά εκατοστά. Με τον τρόπο αυτό, η Jaguar Land Rover μπορεί εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να αναπτύξει μικρότερους ή μεγαλύτερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η εταιρία αναφέρει πως η τουρμπίνα τους θα βελτιώνει την απόδοση, ειδικά στις χαμηλές στροφές, ενώ βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Ο Paul Witworth ηγείται στην ομάδα μηχανικών των Ingenium κινητήρων και μιλώντας σε μέσο της Αυστραλίας τόνισε τα πλεονεκτήματα των εξακύλινδρων σε σειρά κινητήρων σε σχέση με τους V6, όπως λιγότερα κινούμενα μέρη, καλύτερη οικονομία καυσίμου, λιγότερο βάρος και μικρότερο κόστος κατασκευής.

Αν η Jaguar αποφασίσει να κάνει το βήμα αυτό, τότε να περιμένουμε να δούμε τον πρώτο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της στην ανανεωμένη XF.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...