Raikkonen: Γ@#!$α τα λάστιχά μου ακολουθώντας τις Williams

Σχετικά άρθρα

GP SINGAPORE F1/2014

Μια άσπρη μέρα προσπαθεί να δει ο Kimi Raikkonen, μέσα σε μια F14 T που δεν του ταιριάζει καθόλου και δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στη χρονιά. Ο Φινλανδός έδειχνε ιδιαίτερα μαχητικός στην αρχή του τριημέρου στη Σιγκαπούρη, όμως ένα πρόβλημα με το λογισμικό του μονοθεσίου στο Q3, σήμαινε πως θα εκκινούσε τον αγώνα από την έβδομη θέση. Έτσι, για μεγάλο μέρος του GP έμεινε κολλημένος πίσω από τις δυο Williams, με την υψηλή τελική, “καταστρέφοντας” τα ελαστικά του.

Στον περισσότερο αγώνα κόλλησα πίσω από την Williams. Κυρίως πίσω από το Massa, αλλά στη συνέχεια και το Bottas. Νομίζω ότι είχαμε λίγο καλύτερη ταχύτητα από αυτούς, αλλά προφανώς δεν μπορείς απλά να τους περάσεις και οδηγώντας πίσω φαίνεται να επηρεαζόμαστε πολύ. Το έχουμε παρατηρήσει και στις προηγούμενες κούρσες, πως όταν βρίσκεσαι κοντά χάνεις όλη την κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος και απλά καταστρέφεις τα ελαστικά σου.

Πρώτα απ ‘όλα δεν μπορείς να βρεθείς αρκετά κοντά στα γρήγορα σημεία για να προσπαθήσεις να επιτεθείς και στη συνέχεια καταστρέφεις τα ελαστικά σου. Απλά ακολουθούσα τη Williams σε όλο τον αγώνα και γ@#!$α τα ελαστικά μου. Οπότε, ήταν αρκετά απογοητευτικό.

Είναι δύσκολο να τους προσπεράσεις. Έφτασα κοντά τους μερικές φορές, αλλά βγαίνοντας από γρήγορες στροφές, έχανα όλη την πρόσφυση. Εάν δεν μπορέσεις να κάνεις ένα πραγματικό άλμα, δεν θα τους περάσεις ποτέ στην ευθεία. Αυτό είναι ένα δυνατό σημείο του αυτοκινήτου τους και όταν έχεις ελάχιστα μέρη για να προσπεράσεις, είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια όγδοη θέση και οι 4 βαθμοί αυτής, που κρατούν τον Kimi χαμηλά στη βαθμολογία των οδηγών και πολύ πίσω από τον teammate του, Fernando Alonso.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...