Αλουμινένιο και με μικρότερους, turbo κινητήρες το επόμενο Wrangler;

Σχετικά άρθρα

Millionième-Jeep-Wrangler-Toledo-Critique-Automobile

Η επόμενη γενιά του Jeep Wrangler απέχει τουλάχιστον 2 χρόνια από το λανσάρισμα της στην αγορά, όμως το μοντέλο είναι υπερβολικά σημαντικό για να μην μιλάμε γι’ αυτό. Το πόσο σημαντικό είναι, φαίνεται άλλωστε από τη συχνότητα και τον τρόπο που μιλάνε στελέχη της Jeep γι’ αυτό. Ο τελευταίος που μας δίνει μερικές πληροφορίες για το νέο Wrangler, δεν είναι άλλος από τον CEO της Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne που στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού, δήλωσε το εξής:

Ένα από τα πράγματα για τα οποία συζητάμε, είναι αν για το Wrangler χρειάζεται να πάμε σε ένα υλικό διαφορετικό από το ατσάλι.

Η χρήση αλουμινίου για τη μείωση του βάρους στο επόμενο Wrangler δεν είναι κάτι που ακούμε για πρώτη φορά και οι λόγοι για τον προβληματισμό εντός της Jeep, προφανείς (κατανάλωση/ρύποι). Για τους ίδιους λόγους άλλωστε, το νέο Wrangler θα πρέπει να κινείται από κινητήρες μικρότερους και αποδοτικότερους από τον τρέχον V6 των 3.6 λίτρων με τον οποίο πωλείται.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως πρέπει να κάνουμε downsize στους κινητήρες που θα μπούνε στο Wrangler και μετά να αυξήσουμε τις δυνατότητες τους με turbos και άλλα πράγματα.

Δυστυχώς όμως, ο Marchionne δεν είχε μόνο καλά νέα για το Wrangler και πολύ παραπάνω για το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζεται:

Αν η λύση είναι το αλουμίνιο, τότε δυστυχώς το Toledo είναι το λάθος μέρος με το λάθος setup για να προσπαθήσει να κατασκευάσει το Wrangler γιατί θα απαιτούσε μία πλήρη αναδιάρθρωση της γραμμής παραγωγής κάτι που θα έκανε το κόστος απαγορευτικό.

Να σημειώσουμε πως ο ίδιος ο Marchionne, δήλωνε τον Ιανουάριο στο Detroit πως το εργοστάσιο στο Toledo του Ohio, δεν θα “χάσει” την παραγωγή του Wrangler όσο αυτός είναι CEO της FCA… Βέβαια, στο Παρίσι, συμπλήρωσε πως ακόμα και αν γίνει η αλλαγή, θα βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί το εργοστάσιο καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύουν εντός του Group.

ΠηγήAutonews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Ο Luka Doncic έχει αυτό θηριώδες Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6

Το αστέρι των Ντάλας Μάβερικς, ο 25-χρονος Σλοβένος Luka Doncic, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτό το Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6x6. https://youtu.be/GfoOyCn01hw Η εμφάνισή του...

Η Jeep ανακαλεί 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer

Η Jeep ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2021 και 11 Σεπτεμβρίου 2023. Αιτία της ανάκλησης είναι...
Autoblog.gr