Hamilton: Κοντά μας η McLaren

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Δύο πρωταγωνιστές είχαν τα σημερινά FP1 και FP2 στο Sochi τής Ρωσίας: μπορεί η Mercedes να έπιασε και πάλι κορυφή στις δύο περιόδους, ωστόσο ο πιο κοντινός της αντίπαλος ήταν η McLaren, κάτι που μάλλον δεν περίμεναν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της. Ο Kevin Magnussen ήταν 8.5 δέκατα μακριά από την επίδοση του Lewis Hamilton, όμως ο Δανός έκανε δεύτερο ταχύτερο χρόνο σήμερα.

Μάλιστα, υπήρξαν στιγμές με τη μέση γόμα όπου Mercedes και McLaren άλλαζαν συνεχώς θέσεις στην κορυφή, και ο Hamilton βλέπει την παλιά του ομάδα να είναι βελτιωμένη από την Ιαπωνία, κάτι που συνεχίζεται και τώρα σύμφωνα με τα όσα λέει.

Είχαν έναν εξαιρετικό αγώνα στον τελευταίο αγώνα, ο ρυθμός τους ήταν πραγματικά καλός, ειδικά με τον Jenson. Δεν ξέρω αν έχουν κάνει ένα βήμα προόδου αυτό το Σαββατοκύριακο, μα φαίνονται καλοί. Αλλά, όλοι μας θα δούμε πώς θα πάει αυτό όσο προχωράμε το Σαββατοκύριακο. Η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν πραγματικά καλή σήμερα και η McLaren είναι προφανώς πολύ κοντά, κάτι που είναι καλό για όλους.

Ήταν μια καλή μέρα, νιώθω άνετα στις νέες πίστες. Είναι μια νέα ικανότητα που πρέπει να μαθαίνεις γρήγορα, αλλά είναι το ίδιο για όλους. Το μονοθέσιο δουλεύει φανταστικά καλά. Είχαμε μια καλή ισορροπία, αλλά έχουμε και κάποιες προκλήσεις και αυτό ελπίζω ότι θα είναι πιο συναρπαστικό για τους οπαδούς. Όλη η διαδρομή είναι απολαυστική στην οδήγηση, αλλά η στροφή 3 είναι με τέρμα γκάζι. Δεν είναι μεγάλη πρόκληση, επειδή μπορείς εύκολα να πάρεις γραμμή, και ήδη σκέφτεσαι να πάρεις τη θέση για την επόμενη στροφή.

Jenson Button prepares in the garage.

Πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά και τον ρυθμό τής MP4-29 δείχνει να είναι ο Jenson Button. Παρόλο που ο Βρετανός βρέθηκε στην 6η θέση στο FP2 πιστεύει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα αύριο και την Κυριακή, κατηγορώντας το set-up για την μειωμένη ανταγωνιστικότητα με τη μαλακή γόμα.

Ήταν συνολικά μια καλή ημέρα. Ένας από εμάς έχει κάνει έναν καλό γύρο όλες τις ώρες τής ημέρας. Για ‘μένα, η μέση γόμα δουλεύει καλύτερα, και η μαλακή είναι επίσης καλή στα μεγάλα stint, αλλά είχα το set up γύρω από τη μέση γόμα και, όταν έβαλα τη μαλακή, το μονοθέσιο δε δούλευε. Όμως, μπορούμε να βρούμε τον ρυθμό, κάτι που είναι συναρπαστικό. Είμαστε πολύ καλύτεροι από τους προηγούμενους αγώνες, κάνοντας χρόνους αντίστοιχους με της Mercedes με τη μέση γόμα, κάτι που είναι ενδιαφέρον, αλλά όχι τόσο καλά με τη μαλακή.

Στη Suzuka κάναμε κάποια καλά βήματα προς τα εμπρός με το set-up και μερικά από αυτά τα φέραμε εδώ. Φαίνεται ότι αυτό δουλεύει για ‘μάς, λίγο απρόσμενα, αλλά φαίνεται να δουλεύει καλά εδώ. Αύριο θα έχουμε ακόμα καλύτερη πρόσφυση και θα δούμε τι θα κάνουμε τότε. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει λίγο περισσότερα αυτοκίνητα και όχι τόσο εμάς, αλλά έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...